Paikalliset | 09.07.2020 12:57

Turun terveysasemien puhelinpalvelut ruuhkautuneet

Turun terveysasemien puhelinpalvelut ruuhkautuneet

Keskustan terveysasemalle asioimaan mielivä ei välttämättä saa joka hetki yhteyttä puhelimella.

Kun aikoja terveysasemille ja suun terveydenhuoltoon varataan poikkeuksellisen   paljon ja samaan aikaan osa henkilökunnasta on lomalla ja töissä on kesäsijaisia, puhelinpalvelu ruuhkautuu.

Poikkeuksellisen kevään ja kesän takia terveysasemien ajanvarauspuhelin soi vilkkaasti. Esimerkiksi kesäkuussa puhelinpalveluun on otettu yhteyttä 25 prosenttia enemmän kuin kesällä 2019.

— Moni viettää kesälomaansa tänä vuonna kotona ja kun on aikaa, päätetään edetä keväällä hoitamatta jääneiden terveysasioiden kanssa. Tämä ja henkilökunnan lomien yhdenaikaisuus ruuhkauttavat toimintaamme. Pahoittelemme tilannetta, ylilääkäri Suvi Vainiomäki Turun avoterveydenhuollon palveluista sanoo.

—Suun terveydenhuolto joutui koronatilanteen takia perumaan paljon aikoja keväällä. Uudet ajat lähetetään asiakkaille ilman yhteydenottoa. Näitä aikoja lähetetään koko kesän ajan, joten kannattaa odottaa kutsua meiltä päin. Ajanvarauspalvelumme palvelee tavalliseen tapaan muissa asioissa, kertoo johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström.

eivor louhe | 15.08.2020 11:06

Tämä on kaiken huippu. Olen myös pitkä aikais sairas. Olen halvaantunut toipuoleisesti pahoinpitelyn jodosta tulleen aivoverenvuodon takia. Minulla on molemmissa polvissa rappeuma eikä minulle voi laittaa tekoniveliä, koska joutuisin takaisin pyörätuoliin. Olen opetellut kävelemään uudelleen ja jos jo.leikkaus tehtäisiin en pääsisi enää tuolista. Kärsin myös kovista säryistä ischiaksen vuoksi. Olin ennen yksityisellä sektorilla hoidossa eikä ollut mitään ongelmaa lääkityksen vuoksi(minunhan hoiti erikoislääkäri, vanhempi ja kokeneempi. Nyt hänen eläkkeelle jäätyään olen siirtynyt yleiseen terveyden huoltoon takaisin. No tämä n.30vuotias kandi ohjasi minut a-klinikalle jatkohoitoon, kerrottakoon etten käytä alkoholia enkä tupakoi, kyse on vain särkylääkkeistäni joita tämä pojan pimpula halusi vaihtaa Levotsiiniin, onko tarkoitus tehdä ihmisistä zombeja. Hän halusi myös multa seulat eikä niissä näkynyt kun bentsot ja cannabis jota joskus poltan(lääkäri tiesi cannabiksen poltosta). Opiaatit eivät näkyneet vaikka minulla on oxtcontin lääkitys jota minulle on määrätty 70mg vrk, miksi ne eivät näkyneet sitä en tiedä, mutta tämä pojan kloppi kirjoitti omaksutaan, että ehkä myyn jollekin lääkkeeni. Minusta on kunnian loukkaus laittaa yleisiin terveystietoihini tuollaista missä ei ole mitään perää. Sitten mua koitetaan saada A-klinikalle. Mitä helvettiä mä siellä teen, ainoa ongelma on kova särky jota ei varmaankaan hoideta a klinikalla. Kunhan saan tämän Olli Niemisen puhelimeen pyydän hiukan selvitystä asioihin. Kyllä ketuttaa tämä ”terveyden hoito”

Merja Vainionpää | 14.07.2020 11:52

Ei asia pahoittelemalla järjesty ! Olen nyt kaksi kuukautta yrittänyt saada aikaa lääkärille siinä onnistumatta. Pitäisi päästä laboratorioon kokeille ja lääkärille on useampaakin eri asiaa, koska olen pitkäaikais sairas, kaikki on hoitamatta ! Kyllä on järkyttävää tuollainen asioiden hoito, onhan sentään terveydestä kysymys.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.