Paikalliset | 09.07.2020 08:46

DB Schenker avasi Liedon terminaalinsa

DB Schenker avasi Liedon terminaalinsa

Terminaalissa riittää tilaa.

LIETO DB Schenker avasi Avantin alueella olevan Liedon terminaalinsa maanantaina. Terminaali-investoinnin arvo on 26 miljoonaa euroa. Sillä on saatu 14.000 neliömetriä lämmitettyä tilaa.

Lisäksi on 3.300 neliömetrin lämmittämätön siipi pitkille ja painaville tavaroille sekä 500 neliömetrin siipi pakettiautojen lastaukseen.

Automaattisen pakettilajittelijan pituus on 50 metriä. Sen kapasiteetti on noin 4.500 pakettia tunnissa.

Terminaalissa käsitellään sekä kotimaan lähetyksiä että ulkomailta saapuvia ja sinne lähteviä lähetyksiä. Liedon toimipisteessä työskentelee noin 600 henkeä alihankkijat mukaan lukien.

—Toimimme Turun satamassa 50 vuotta. Liedon terminaali on nykyaikaa. Toiminnot ovat yhden katon alla, kertoo Suomen DB Schenkerin toimitusjohtaja Petteri Nurmi.

—Viisi vuotta sitten seisoimme tämän tontin reunalla. Rakentaminen kesti kaksi vuotta. Valmista tuli kuukausi etuajassa ja pysyimme budjetissa. Liedon kunnalle vielä kerran kiitos joustavasta suhtautumisesta.

Terminaali rakennettiin Lietoon monestakin syystä. Liedosta löytyi 10,5 hehtaarin tontti, maapohja on kalliota, liikenneyhteydet ovat hyvät ja Avantin alueella on toimintaa tukevia yrityksiä. Toiveitakin silti vielä on. Turun kehätie on saatava nelikaistaiseksi. Alueen liikennemäärät ovat reippaassa kasvussa, joten alikulut, tiet ja rampit on saatava kuntoon.

Pekka Remes

 

Lue koko artikkeli 9.7.2020 Turun Tienoosta

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.