Paikalliset | 24.06.2020 15:45

Lähteenmäentiellä kannetaan huolta ylinopeuksista

Lähteenmäentiellä kannetaan huolta ylinopeuksista

Kapealla Lähteenmäentiellä on 40 km/h nopeusrajoitus. Asukkaat sanovat, että rajoitusta ei noudateta.

Rusko Lähteenmäen alueen 22 asukasta on lähettänyt kunnalle toivomuksen tien turvallisuuden parantamisesta.

Asukkaat ovat huolissaan lisääntyneestä ja toistuvasta ylinopeuden ajamisesta Lähteenmäentiellä. Alueella on 40 km/h nopeusrajoitus sekä lapsista varoittavat liikennemerkit molempiin suuntiin. Lisäksi poliisit ovat lisänneet alueen valvontaa, mutta silti alueella ajetaan päivittäin ylinopeutta.

Alueella asuu paljon lapsiperheitä sekä yksityinen perhepäivähoitaja. Vaikka Lähteenmäen varressa kulkee kevyenliikenteenväylä, ylitetään Lähteenmäentietä muun muassa postilaatikoilla käydessä, metsään mentäessä, sekä tasa-arvoisen risteyksen kohdalla. Tasa-arvoisten risteyksien kohdalla syntyy vaaratilanteita, kun tilannenopeus on usein liian suuri.

Kirjeen lähettäjät toivovat, että Lähteenmäentiellä tehtäisiin toimenpiteitä, joilla lisättäisiin liikenneturvallisuutta. Lähteenmäentie ei ole varsinaisesti mikään läpikulkutie, joten suurimmista ylinopeusongelmista vastannevat tien varrella asuvat tai siellä asioivat.

Samassa yhteydessä kaivataan muutosta Vahdontien ylitykseen bussipysäkin kohdalla. Ely-keskus on todennut, ettei uutta suojatietä tarvita.

Tekninen lautakunta päätti olla yhteydessä viranomaisiin ongelman ratkaisemiseksi. Lisäksi lautakunta päätti sijoittaa väliaikaisen nopeusnäytön Lähteenmäentielle.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.