Paikalliset | 11.06.2020 08:27

Etävastaanotoille oma maksutaksa

Maaria/PaattinenKaupunki käynnisti videovälitteiset etävastaanotto maksuttomina koronaepidemian vuoksi maaliskuun lopussa.

Tulevaisuudessa on oletettavaa, että videovälitteisen etävastaanoton käyttökohteita pystytään merkittävästi laajentamaan, kun kokemus lisääntyy niin asiakkailla kuin työntekijöilläkin.

Videovastaanotoista aletaan periä myös maksuja samoilla periaatteilla kuin vastaavan palvelun tuottamisesta lähivastaanottona. Jos palvelusta ei peritä asiakasmaksua lähipalveluna tuotettuna, ei asiakasmaksua peritä myöskään videovälitteisen etävastaanoton tuottamisesta.

Ensi vuoden alusta terveyskeskuslääkärin videovälitteisen etävastaanoton asiakasmaksu on 20,60 euroa korkeintaan kolmelta käynniltä kalenterivuoden aikana.

Terveyskeskushoitajan etävastaanotto on maksuton.

Fysioterapeutin videovälitteinen etävastaanotto maksaa 11,40 euroa korkeintaan 45 käynniltä kalenterivuoden aikana.

Lasten ja nuorten poliklinikan poliklinikkakäynnin asiakasmaksu on 41,20 euroa. Maksu ei koske poliklinikan päihdehuollon ja ehkäisypoliklinikan käyntejä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta teki päätöksen äänin 9—4. Maarialainen jäsen Timo Nurmio (sd.) äänesti maksuttomuuden puolesta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.