Paikalliset | 11.06.2020 08:10

Ruskon seurakuntatalon työmaa edennyt suunnitellusti

RUSKO Jos kaikki menee kuten on suunniteltu, Ruskon uudistetun seurakuntatalon avajaisia voidaan viettää syys—lokakuussa.

—Työmaa valmistuu elokuun loppuun mennessä. Suunnitelmien mukaan on edetty, eikä isoja yllätyksiä ole tullut vastaan, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Päivi Viirros.

Urakoitsijana toimiva paikallinen Rakennushuolto Aho Oy aloitti työt talon 1960—1970-luvuilla rakennetun lisäsiiven purkamisella. Lisäsiivessä oli eteistilojen lisäksi vessat, keittiö, sauna ja pesuhuone.

—Tuo tila on nyt korvattu harjakattoisella uudisosalla, johon sijoittuvat eteistilat, uudet wc:t, lämmönjakokeskus ja siivouskomero, Viirros luettelee.

Tiilisen lisäosan korvaava laajennus toteutetaan puurunkoisena ja puuverhoilulla.

Vanhassa osassa olevaan vahtimestarin asuntoon tehdään uusi keittiötila sekä varasto ja pienryhmätila. Vanhan seurakuntatalon alapohja peruskorjataan koko rakennuksen alalta.

—Rakennus liitetään kaukolämpöön, eli lämmitysjärjestelmä muutetaan sähkölämmityksestä vesikiertoiseksi patterilämmitykseksi.

Vanhan rakennuksen perustuksia on salaojitettu, ja tontilta on kaadettu isoja puita.

Rakennustyön kustannusarvio on 693.000 euroa.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.