Paikalliset | 01.06.2020 15:29

Laaja juttu tutkinnassa lasten hyväksikäytöstä

Lounais-Suomen poliisi on kevään aikana tutkinut rikoskokonaisuutta, missä poliisi epäilee varsinaissuomalaisen nuoren kantasuomalaisen miehen syyllistyneen törkeään lapsenraiskaukseen, törkeisiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävien kuvien levittämiseen, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittäväien kuvien hallussapitoon ja lukuisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.

Poliisin tiedossa on tällä hetkellä noin 30 hyväksikäytettyä lasta, joiden henkilöllisyydet on saatu selvitettyä. Näistä 13 uhrin osalta esitutkinta on valmistunut ja saatettu syyttäjälle syyteharkintaan. Kaikki tiedossa olevat hyväksikäyttöjen uhrit ovat 8–14-vuotiaita tyttöjä.

Rikoskokonaisuus tuli poliisin tietoon useiden kotimaisten ja kansainvälisten vinkkien avulla. Epäilty tekijä on käyttänyt hyväksikäytöissä apunaan sosiaalisen median palveluita. Tutkinnassa on tehty yhteistyötä Keskusrikospoliisin (KRP) CSE-tiimin (Child Sexual Exploitation) sekä ulkomaalaisten palveluntarjoajien kanssa.

Poliisi on esitutkinnassa suorittanut paljastavaa rikostutkintaa, jonka seurauksena uhreja on löytynyt eri puolilta Suomea. Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että uhreja paljastuu vielä lisää.

Asiakokonaisuuden päätekijä on ollut tutkintavankina alkukeväästä alkaen. Turun pääpoliisiasemalla tutkittavana olleessa juttukokonaisuudessa on ollut esitutkinnan kohteena myös kolme muuta henkilöä.

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.