Urheilu | 28.05.2020 11:43

Jalkapallokausi alkaa pari kuukautta myöhässä

Jalkapallokausi alkaa pari kuukautta myöhässä

Liedon Pallon toiminnanjohtaja Kimmo Muttilainen odottelee futiskauden alkua kiireisenä. Palavereja eri suuntiin on puolen tusinaa päivässä ja kenttävuoroissa järjestämistä. Toistaiseksi treeneissä voi olla korkeintaan 10 ihmistä, alkuviikosta jo 50.

LIETO Keskuskentän nurmi näyttää sivusta priimakuntoiselta. Kunnan liikuntapaikkamestari Kai Lagerström manailee koronakevään lieveilmiöitä: kentällä on käyty mopoilemassa ja kaljoittelemassa. Tavallisesti kun kentällä on muuta käyttöä. Mutta kohta helpottaa.

Jalkapalloseura Liedon Pallo on jäsenmäärältään kunnan suurin. Yli 600 lisenssipelaajaa, huolto- ja valmennusjoukot päälle, kaksi palkattua työntekijää.

—Maaliskuun puolivälissä loppui kaikki joukkueharjoittelu. Toukokuun puolivälissä päästiin aloittamaan joukkueharjoittelu, ja kesäkuun alussa voidaan aloittaa oikea, lajinomainen harjoittelu. Jalkapallo on kuitenkin kontaktilaji, Liedon Pallon toiminnanjohtaja Kimmo Muttilainen kertoo Keskuskentän laidalla.

Kevään aikana pelaajilla teetettiin itsenäistä harjoittelua, mutta jalkapallo on myös joukkuelaji. Liedon Pallon harjoitukset keskittyvät Keskuskentän ohella Viertolan tekonurmelle. Uusilla ohjeilla kentälle voidaan kerralla ottaa 50 henkilöä, siis 3 joukkuetta toimitsijoineen.

Miesten edustusjoukkueen ensimmäinen harjoituspeli on LTU:ta vastaan 6.6., sarjapeleistä ensimmäinen pelataan 13.6. Kilpasarjat pelataan tänä vuonna yksinkertaisina, joukkueet siis kohtaavat toisensa vain kerran. Kesätaukoa on pari viikkoa.

Sponsorit pysyneet mukana

Taloudellisesti Liedon Pallon perustoiminta ei ole koronasta kärsinyt. Toiminnanjohtaja Muttilainen ja valmennuskoordinaattori Sauli Maunu lomautettiin seurasta viideksi viikoksi, mutta sponsori- ja yhteistyösopimukset ovat voimassa. Yksikään tukijaksi lupautunut yritys ei ole kevään vuoksi puheitaan perunut.

—Se on ollut iloinen yllätys. Moni auttaa mielellään, ja uusiakin yhteistyökumppaneita on saatu. Tapahtumista kevään turnaukset jäivät pois ja nappulapelaajien tapahtumia on lykätty myöhemmäksi. Perhefutista ei pystytty keväällä suunnitellusti aloittamaan, mutta parin viikon päästä saadaan sekin käyntiin, Muttilainen listaa.

Urheilullisesti sekä naisten että miesten edustusjoukkueet ovat saaneet kaudeksi paluumuuttajia ja vahvistuksia. Naiset pelaavat Kolmosta, miehet Nelosta.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.