Paikalliset | 28.05.2020 11:39

Tammessa ollaan kunnallisen päätöksenteon ytimessä

Tammessa ollaan kunnallisen päätöksenteon ytimessä

Sirpa Vainio (valkoinen takki) esitteli kaavaluonnosta Tammen ja Loukinaisten alueen asukkaille. Toteutuessaan Ahtonkaaren asemakaava pirstoisi Tammen asukkaille tärkeän lähimetsän.

LIETO Tammen asuinalueen omakotiasujat huolestuivat helmikuussa lähimetsänsä tulevaisuudesta. Avantiin laaditusta Ahtonkaaren asemakaavaluonnoksesta selvisi, että Nenämäen ja Tammen välisen metsäalueen poikki, Salimäentien ja Satteentien välille, suunnitellaan tieyhteyttä sekä pienimuotoista omakotirakentamista.

Paikalliset keräsivät pikavauhtia adressiin 250 nimeä. Pari viikkoa sitten maastoon olivat ilmestyneet tonttirajoja ja tielinjausta merkkaavat mittauskepit.

—Silloin tilanne konkretisoitui ihan eri tavalla. Nythän niitä keppejä on revitty irti ja heitelty maastoon, ilmeisesti joku on turhautunut tilanteeseen, asemakaavaa vastustava tammilainen Terhi Lappi kertoo.

Viime ja tällä viikolla alueen asukkaat ovat järjestäneet kiertokävelyitä lähimetsässä. Koska tiet ja asemakaavat ovat kuntapolitiikan kovaa ydintä, kävelyille on kutsuttu kunnanvaltuutettuja. Asemakaava on merkittävyydeltään sitä luokkaa, että lopullisen päätöksen siitä tekee joka tapauksessa valtuusto.

Kuka tarvitsee yhdystietä?

Tammen asukkaat korostavat asemakaavan vastustuksessa lähimetsän merkitystä ja kaavaillun tien turhuutta.

—Metsäosuus on asukkaiden aktiivisessa marjastus-, sienestys- ja virkistyskäytössä. Alakoululaiset kulkevat metsän poikki Loukinaisten kouluun, lisäksi metsiköllä on luontoarvoja ja se toimii osaltaan meluesteenä Avantin suunnasta. Tällaiset asiat jäävät monelta valtuutetulta tajuamatta, Sirpa Vainio tiivisti.

Viime viikolla metsään tutustui puolen tusinaa lietolaisvaltuutettua, maanantaina neljä. Vasemmistoliiton Juha Heikkilä asuu Loukinaisissa ja pohti tien tarpeellisuutta.

—Puhutaan useamman miljoonan euron tiestä, eikä vastineeksi saada juurikaan esimerkiksi myytäviä asuintontteja. Loukinaisista on Hämeentielle hyvät yhteydet, samoin Tammesta uuden Avantintien kautta. Ketä tämä tie palvelisi, Heikkilä tuumi ääneen.

Puoluetoveri Reijo Korhonen taas asuu Vanhan Härkätien varressa ja uumoili tietä suunniteltavan tulevaisuuden tarpeisiin.

—Ei tällaisia teitä parin omakotitontin takia suunnitella. Jotain muuta on tekeillä.

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta käsitteli asiaa eilen illalla kokouksessaan. Seuraavaksi Ahtonkaaren kaava on kunnanhallituksen käsittelyssä.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.