Urheilu | 20.05.2020 14:27

Rusko Mayhem aloittaa 3. divisioonassa

Rusko Mayhem aloittaa 3. divisioonassa

Viime vuonna vielä 2. divisioonassa pelannut Rusko Mayhem on alkavalla kaudella yhtä porrasta alemmalla tasolla. Kolmosdivisioonassa joukkueessa on kentällä seitsemän pelaajaa.

RUSKO Amerikkalaisen jalkapallon seura Rusko Mayhem on ollut tovin hiivuksissa, mutta jenkkifutarit pelaavat alkavallakin kaudella.

—Nuorin sukupolvi lähti armeijaan ja opiskelupaikkojen perään toisille paikkakunnille, vanhimmat aloittivat eläköitymisen ja sarjojen rakenne liiton tasolta koki pientä uudistusta. Myös koronan vuoksi emme tienneet ennen viime viikkoa miten koko pelaamisen laita on tänä kesänä, kertoo seuran puheenjohtaja Ville Eerola.

Mayhem pelaa 3. divisioonassa, joka on alin sarjataso. Ottelut käydään 7 vastaan 7 -joukkueilla. Divisioona pelataan turnausmuotoisesti.

—Mayhemillä on yksi vierasmatka Sipooseen 25. heinäkuuta. Siellä kohtaamme Sipoo Bulldogsin ja Hämeenlinna Tigersin. Ruskolla on turnaus 15. elokuuta. Sinne tulevat Mayhemin lisäksi Seinäjoki Gators sekä Vaasa Vikings, Eerola luettelee.

Turnausten jälkeen ovat vielä playoffit ja finaaliviikonloppu.

—Mayhemillä on nyt kasassa kourallinen miehiä. Muutaman vuoden taukoa pitänyt seuran perustaja, Ruskon Vuoden seuratyöntekijä 2017 Arttu Koivistokin on kysellyt, josko vielä pääsisi mukaan peleihin.

Mayhemin johtokunta käsittelee jokaisen pelaajahakemuksen aina erikseen.

—Saa nähdä, mahtuuko Koivisto mukaan, ViIle Eerola naureskelee.

Mayhemiin mahtuu lisä pelaajia. Kipinä amerikkalaiseen jalkapalloon saattaa olla saamassa lisää hehkua, sillä laji on noussut mediajulkisuuteen sen vuoksi, että porilainen Olaus Alinen sai juuri stipendin Connecticutin osavaltiossa USA:ssa sijaitsevaan lukioon, jossa amerikkalainen jalkapallo on kova laji. Alisen tavoitteena on päästä ensimmäisenä suomalaisena NFL-liigaan.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.