Paikalliset | 14.05.2020 09:17

VAK:n huoltokorjaamo starttasi Avantissa

VAK:n huoltokorjaamo starttasi Avantissa

VAK Huoltopalveluiden toimipiste Liedon Avantissa käynnistyy pikkuhiljaa. Asentaja Joni Korpiaho oli ensimmäisten hallissa hommansa aloittaneiden vakkilaisten joukossa. Työn alla oli tiistaina kylmäkuljetusperävaunun vaurioitunut yläkulma.

LIETO Vahtolaisen VAK Oy:n tytäryhtiön VAK Huoltopalveluiden suurin ja kaunein huoltokorjaamo aloitti maanantaina toimintansa Liedossa. Avantin teollisuus- ja logistiikka-alueella VAK Huoltopalveluiden toimipiste täydentää palvelutarjontaa ja on sijainniltaan asiakkailleen poikkeuksellisen kätevä.

Uusi toimipiste mahdollistaa raskaan kuljetuskaluston katsastukset, korjaukset ja pesut. Katsastuksissa yhteistyökumppanina toimii K1 Katsastus, pesuissa taas V-S Pesupiste. Katsastus- ja pesutoiminnot käynnistyvät kesäkuun alussa.

VAK Huoltopalveluilla on nyt kahdeksan huoltokorjaamoa eri puolilla Suomea. Samalla kun Liedon toimipisteen toimintaa ajetaan ylös, vähennetään toimintaa Turun satamassa toimivalla korjaamolla. Toiminta Turun korjaamolla loppuu kokonaan kesällä.

8 miljoonan investointi

VAK:n Liedon huoltopalvelupisteen rakentaminen aloitettiin vuoden 2019 alussa. Rakennushankkeen pääurakoitsijana on toiminut Rakennusliike Kemppe Oy ja hanke on työllistänyt rakentamisen ajan toistakymmentä paikallista rakennusalan yritystä. Investoinnin kustannusarvio on noin 8 miljoonaa euroa.

Vahdon tehtaan yhteydessä toimiva huoltopalvelupiste supistaa Avantin avauksen myötä normaalia huoltokorjaamotoimintaansa, jota keskitetään Lietoon. Vahdon yksikkö keskittyy jatkossa isoihin muutostöihin ja kolarikorjauksiin.

Ketjun lippulaiva

VAK:n uusi huoltopiste työllistää reilut 40 raskaan kaluston osaaja, joista osa on Turun ja Vahdon huoltopalvelupisteistä siirtyneitä alan ammattilaisia ja osa uusia rekrytointeja. Avanti palvelee laajoin aukioloajoin arkisin ja lauantaisin. Huoltokorjaamon vetäjänä toimii lietolainen Mikko Rantakare.

—Vaikka eletään poikkeuksellista aikaa, niin Suomen tavaraliikenteessä ei toistaiseksi ole tapahtunut suurta muutosta. Noin 90 prosenttia kotimaan tavaraliikenteestä kulkee edelleen kumipyörillä. Kuljetusten sujuvuus edellyttää turvallista ja hyväkuntoista kuljetuskalustoa, joten meillä on riittänyt töitä lähes normaaliin tapaan, sanoo VAK Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

—Tuntuu hienolta päästä avaamaan Suomen modernein perävaunu- ja autojen päällirakennehuollon huoltopiste. Niin kanta-asiakkaat kuin uudetkin asiakkaat ovat tervetulleita ajanvaraushuoltoihin sekä pikahuoltoihin, joita suoritamme jonotusperiaatteella, kertoo VAK Huoltopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.