Urheilu | 14.05.2020 07:30

Hirvipassilla liikettä elokuusta alkaen

TARVASJOKI Tarvasjoen Urheilijat on saanut kulttuuri- ja opetusministeriöltä 12.500 euron seuratoiminnan kehittämisavustuksen. Hirvipassilla liikettä –hankkeessa lapsille voidaan tarjota ympärivuotinen mahdollisuus harrastaa liikuntaa kolmessa lajissa, jotka ovat jääkiekko, jalkapallo ja yleisurheilu.

Lisäksi hankkeeseen kuuluu sporttikerho, jossa voi tutustua eri lajeihin. Hanke alkaa elokuussa.

—Avustuspäätökset tehtiin huhtikuussa, joten emme voineet kesän ohjelmaa laatiessa tietää, saammeko avustusta. Siksi hankkeen aloitus on elokuussa, kertoo Lauri Isotalo Tarvasjoen Urheilijoista.

Syksyllä lajina on jääkiekko.

—Tarjolla on perinteinen lajikierto. Talvella jääkiekkoa, keväästä alkaen jalkapalloa ja kesällä mukaan tulee yleisurheilu.

Seuran toiminnassa on mukana noin sata lasta. Hankkeen myötä liikuntaa harrastavien lasten määrä nousee noin 150:een. Mukaan voi tulla myös Tarvasjoen ulkopuolelta.

Hankkeessa seuran omarahoitusosuus on vähintään 25 prosenttia. Hankerahalla kustannetaan muun muassa jäähallin jääaikaa sekä hankitaan välineitä. Hankerahaa ei käytetä palkkoihin. Lapset maksavat seuran jäsenmaksun lisäksi niin sanotun passimaksun.

—Hanke on valtakunnallisestikin merkittävä, sillä harvoin päästään ylittämän lajirajoja niin, että lapsen harrastus mahdollistuu yhdessä turvallisessa ympäristössä ympärivuoden todella edullisesti. Yhden ammattimaisesti ohjatun harjoituksen hinnaksi tulee alle 0,15 euroa, Isotalo laskee.  

 —Sporttikerho on ilmainen. Sen tarkoituksena on saada lapset liikkeelle ja tutustuttaa eri lajeihin.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen. Hankkeiden tulee edistää yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia sekä  hillitä kustannuksia. Avustukseen hyväksyttäviä menoja ovat toiminnasta aiheutuneet välittömät kulut.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.