Paikalliset | 06.05.2020 21:00

Erävalvonta sakottaa luvattomista nuotioista

Metsähallituksen erävalvonta kiinnittää nyt erityistä huomiota villiintyneeseen nuotioretkeilyyn. Luvattomasta avotulesta seuraa sakkoja. Poikkeusolot ovat lisänneet luontoharrastuksia, mikä ilahduttaa asiantuntijoita, mutta lieveilmiöt halutaan kuriin. 

Metsähallituksen erävalvonta muistuttaa, että avotulen teko vaatii aina maanomistajan luvan. Ylitarkastaja Juha Ahonen Metsähallituksen Eräpalveluista sanoo, että luvattomasta nuotiosta seuraa keskimäärin kuusi päiväsakkoa.

”Luonnonsuojelualueella kyseessä on luonnonsuojelurikkomus ja rangaistus on kovempi, keskimäärin 12 päiväsakkoa”, Ahonen sanoo.

Valtion alueilla suurimmat ongelmat ovatkin olleet juuri suojelualueilla. Puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksen Luontopalveluista valittelee sitä, että kaikkein kauneimmilla alueilla kansallispuistoissa on leiriydytty ja poltettu nuotioita luvattomilla paikoilla esimerkiksi järvien rannoilla ja kallioilla.

Ruohikko- ja metsäpalovaroituksen aikana tulen teko on kielletty myös luvallisilla nuotiopaikoilla.

Kuivassa maastossa tuli leviää helposti ja uhkaa kanssaretkeilijöiden ja alueen asukkaiden lisäksi arvokkaita luontotyyppejä, lajeja, elinympäristöjä, maisemia ja retkikohteita.

Metsähallituksen erätarkastajat ja asiakasneuvojat jalkautuvat maastoon pitämään retkiratsioita, eli muistuttamaan luonnossa liikkumisen periaatteista eri puolilla Suomea.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.