Paikalliset | 06.04.2020 11:50

Useita huijauksia tutkittavana

Turun pääpoliisiaseman tutkintaan on tullut suurehko määrä petosrikoksia.

Petokset on toteutettu tuotteen myyjän ja tuotteen ostajan kasvokkain tapahtuneen kaupantekotilaisuuden yhteydessä. Ostaja on ilmoittanut myyjälle maksavansa tuotteen käyttäen matkapuhelimeensa ladattua maksusovellusta.

Ostaja on syöttänyt maksusovellukseen myyjän tilitiedot ja kauppasumman ja esittänyt sitten myyjälle puhelimen näytöltä ns. kuitin maksun siirtymisestä myyjän tilille. Tämän jälkeen kaupan kohteet ovat vaihtaneet omistajaansa. Myyjät ovat valitettavasti huomanneet jälkeenpäin, että heidän tilille ei ole siirtynyt yhtään rahaa.

Suurimmassa osassa kaupoista kaupankohteena on ollut matkapuhelin. Petoksella on saatu haltuun myös tietokoneita, sormuksia, televisio, arvokas kello ja merkkilaukku. Kaupan kohteiden myynti hinta on vaihdellut 85—3.000 euron välillä.

 Poliisi kehottaa verovaisuuteen kaupanteossa. Poliisi muistuttaa, että ostajan on varmistuttava sitä, että kaupan kohde on juurikin se, mitä hän on ostamassa. Myyjän on puolestaan varmistuttava siitä, että maksettu rahasuoritus tosiasiallisesti siirtyy myyjän tilille.

Kaupanteossa kannattaa miettiä myös muutamaa muuta kysymystä omassa mielessään. Esimerkiksi onko myyjä/ostaja luotettava, onko myyjällä / ostajalla kova kiire saada kauppa tehtyä jollain verukkeella tai onko kaupan kohteen hinta niin alhainen, että tuote voisi olla varastettu tai kyseessä olisi huijaus. Yleisesti ottaen kasvokkain tapahtunut kaupankäynti on ollut luotettava tapa saada tuote/maksu heti itselleen, mutta nyt siis tällaiseenkin kaupankäyntiin voi joutua suhtautumaan epäröiden.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.