Paikalliset | 13.03.2020 16:29

Kunnat ja seurakunnat tiedottavat toimenpiteistä

Kunnat ja seurakunnat tiedottavat toimista, joihion ne ovat ryhtyneet koronavirusepidemian vuoksi.

Lieto

Koronaviruksen etenemisen estämiseksi ja rajoittamiseksi Liedon kunta sulkee joitain palvelujaan ja peruuttaa kaikki järjestämänsä yleisötilaisuudet.

Liedossa ei ole vielä jouduttu sulkemaan kouluja koronaviruksen vuoksi ja lähes kaikki palvelut toimivat toistaiseksi.

Terveysasemien vastaanotot ja päivystys toimivat vielä normaalisti, mutta koronatilanteen edetessä voidaan joutua lopettamaan kaikki kiireetön vastaanottotoiminta. Palvelujen sulkemisesta ja muista mahdollisista rajoituksista tiedotetaan erikseen.

Rajoituksia sekä muutoksia toimipaikkojen aukioloissa:

Liedon kunnan Tarvasjoen uimahalli suljetaan maanantaista 16.3. alkaen ainakin 29.3. saakka

Palvelukeskus Ruskan kaikki palvelut ja toiminnot suljetaan maanantaista 16.3. alkaen ainakin 29.3. saakka. Sulku koskee Palvelukeskus Ruskan oman toiminnan ja kahvio/ruokalan lisäksi kaikkea ulkopuolista toimintaa (ryhmiä, yhdistyksiä ym.)

Liedon kunnan nuorisotilat suljetaan maanantaista 16.3. alkaen ainakin 29.3. saakka. Nuoristoimen henkilökunta siirtyy kouluille.

Härkätien sairaalaosastolla ei toistaiseksi sallita omaisten vierailuja, paitsi saattohoitopotilaalla.

Kotihoidossa, palvelukodeissa ja asumispalveluyksiköissä omaisten vierailuja tulisi välttää. Jos olet vähänkin sairas, vierailu on ehdottomasti kielletty.

Liedon kunnan järjestämät yleisötilaisuuden peruutetaan eikä uusia toistaiseksi järjestetä. Myös muita tilaisuuksia peruutetaan tai siirretään.

 

RUSKO

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi kunnan ikääntyneiden ohjattu liikunta (vesijumppa, salijumpat ja tuolijumppa) peruutetaan kevään 2020 ajalta. Kesäjumppien toteutumisesta tiedotetaan erikseen myöhemmin keväällä.

Kunnan liikuntatilat pysyvät avoinna. Niiden käytön osalta tapahtumien järjestäjät vastaavat toiminnasta. Käyttäjiä pyydetään kuitenkin huolehtimaan käsihygieniasta ja tilojen siistinä pysymisestä.

Kirjaston tapahtumat (satutuokiot, kirjastonkäytön opastukset ja tiedonhaun opetustunnit, kirjaston aukioloaikoina muiden toimijoiden järjestämät tapahtumat kuten seniori-infot ja musiikkileikkikoulu) perutaan tässä vaiheessa maaliskuun ajaltaLiedon seurakunta

 Lakisääteinen toiminta jatkuu. Seurakunnassa toimitetaan jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset sekä taataan sielunhoidon ja välttämättömän diakonisen avun saaminen sekä virastopalvelujen saanti. Liedon kirkossa pidettäviin jumalanpalveluksiin voi osallistua myös verkossa.

Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli esimerkiksi keskustelunapu on tarpeen. Viestiä voi laittaa myös sosiaalisen median kanavien kautta.

Kirkkohallituksen kehotuksen mukaisesti luovutaan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Tämä tarkoittaa käytännössä taukoa lähes kaikkeen viikkotoimintaan ja muuhun kokoavaan toimintaan: lapsi- perhe-, nuoriso-, aikuis-, musiikki-, lähetys- ja diakoniatyön tilaisuudet ja tapahtumat, retket ja leirit, piirit ja ryhmät perutaan. Suomen Partiolaisten ohjeistuksen mukaisesti samoin toimii myös partio.

Erityisesti pyritään suojaamaan riskiryhmiä, ja siksi seurakunta ei pääsääntöisesti myöskään toteuta laitoshartauksia eikä syntymäpäivä- ja kotikäyntejä tehdä.

Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun, mutta ohjeistukset voivat muuttua tilanteen mukaan. Muutoksista seurakunta tiedottaa uutisissaan ja Facebook-sivullaan. Tapahtumien osalta käynnissä on parhaillaan tapahtumakalenterin päivitys.

Liedossa juhlallisuuksista toteutuu järjestäjien toimesta seppeltenlasku Liedon kirkon hautausmaalla, mutta klo 17 alkavaksi suunniteltu muistotilaisuus Liedon seurakuntatalolla perutaan. Samoin perutaan Tarvasjoen kirkossa Pienet kukkivat kummut -juhlakonsertti.

 Tarvasjoen kappeliseurakunta

Tarvasjoen kappeliseurakunnassa pe 13.3. klo 16 Talvisodan päättymisen muistokonsertti perutaan. Kynttilät syttyvät klo 16 sankarihaudoille, sitä voi halutessaan tulla seuraamaan. Konserttiin käsiohjelman ostaneet saavat halutessaan rahan takaisin, yhteys kotiseutuyhdistyksen Raija Isotalo-Aaltoseen.

Pe 13.3. miestenilta ja su 15.3. klo 14.30 yleisöluisteluvuoro Tarvasjoen jäähallilla perutaan.
Su Lattarimessu klo 18 kirkossa vietetään sanajumalanpalveluksensa, eli ehtoollista ei ole.

 

RUSKON SEURAKUNTA

Ruskon seurakunta on perunut lauantaisen Yhteisvastuu-tempauksen. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat toimenpiteet välittömästi 13.3.2020 alkaen.

   • Luovutaan toistaiseksi seurakunnan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta 13.4.2020 asti. Ainoastaan harkinnan mukaan voidaan pitää esim. sururyhmää, joka luetaan diakonian ja sielunhoidon piiriin.

   • Jumalanpalvelukset pidetään normaalisti Ruskolla ja Vahdolla, mutta sanajumalanpalveluksina. Poikkeuksena kiirastorstain messu ja pääsiäisaamun messu, joissa ehtoolliset järjestetään. Kirkkokahvit perutaan.

   • Hautajaiset pidetään normaalisti, muistotilaisuudet harkinnan mukaan. Kasteet ja avioliittoon vihkimiset pyritään toimittamaan normaalisti.

   • Rippikoulut jumalanpalveluksiin mukaan, mutta muu toiminta ja kokoontumiset loppuu toistaiseksi. Tästä tiedotetaan rippikoululaisia.

   • Diakoniatyö jatkuu (myös asiakastapaamiset harkinnan mukaan), mutta poikkeuslupa avustuspäätöksille myös puhelimitse.

   • Tilojen käyttö ulkopuolisille tilapäisesti tauolla.

   • Pääsiäishartaudet kouluille ja päiväkodeille pyritään järjestämään mahdollisesti YouTuben kautta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varautumisryhmä seuraa koronavirustilanteen kehittymistä ja arvioi tarvittavia toimenpiteitä jatkuvasti. Tavoitteena on seurakuntien osalta hidastaa epidemian leviämistä sekä suojata riskiryhmiä kuten vanhuksia virustartunnoilta.

Useat laitosvierailut ja laitoshartaudet sairaaloissa ja vanhusten asumisyksiköissä ovat tauolla toistaiseksi, samoin yhteisen diakonian ryhmätoiminta riskiryhmien parissa. Tauolle jäävät myös lähimmäistoiminta laitoksissa sekä ystävätoiminta, jossa vanhus on siirtynyt laitokseen. Myös kevään hiljaisuuden retriitit on peruttu.

Jumalanpalvelukset sekä kirkolliset toimitukset kuten kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset pidetään normaalisti ainakin toistaiseksi. Sitä mukaa kun päätöksiä seurakuntien muun toiminnan tauoista tehdään, niistä kerrotaan tiedotteilla ja verkossa. Seurakuntien toiminnasta päättävät niiden kirkkoherrat.

 

Turku

Kaupunki peruuttaa kaikki itse järjestämänsä yli 500 henkilön yleisötapahtumat, esimerkiksi Jokisataman avajaiset toukokuussa. Myös muita tilaisuuksia ja tapahtumia siirretään ja peruutetaan. Esimerkiksi Turun kaupunginorkesterin (TFO) 12. ja 13.3. konsertit on peruttu, torstai-illan konsertti striimataan netissä.

Kaupunginvaltuuston maanantaina 16.3 järjestettävään kokousta yleisö voi seurata kaupungin verkkosivujen kautta suorana lähetyksenä, kaupungintalolle yleisöä ei oteta. Tilaisuuden alussa annetaan ajankohtaiskatsaus koronatilanteesta.

Turussa ei ole vielä jouduttu sulkemaan kouluja tai toimipaikkoja koronaviruksen vuoksi, mutta tilanne muuttuu tarvittaessa nopeastikin.

 Turun kaupunginkirjasto on päättänyt peruuttaa kaikki ikääntyneille suunnatut tapahtumat kirjastoissa maaliskuun loppuun asti koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

Paattisten kirkossa pidettäväksi 22.3. aiottu Kyösti Mäkimattilan konsertti on siirretty tulevaisuuteen.

 

Maarian kirkossa pidettäväksi sovittuTurun Karjalakuoron konsertti 13.3. sekä Yhteisvastuukonsertti 15.3. on peruttu! Myös Iltamusiikki 21.3. on peruttu.

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!