Paikalliset | 05.03.2020 09:18

Kun yksi hanke ylittää määrärahansa, on raha muilta pois

Kun yksi hanke ylittää määrärahansa, on raha muilta pois

Ruskon kunnanvaltuusto piti historiansa ensimmäisen paperittoman kokouksen maanantaina. Ismo Söderling (sd.) luotti kuitenkin vielä myös kynään ja paperiin tietokoneen lisäksi.

RUSKO Ruskon kunnanvaltuusto käsitteli vuoden 2019 investointeja kokouksessaan. Edellisessä pykälässä oli käsitelty Maunun koulun keittiön laajennuksen määrärahaylitystä. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Sisko Hellgren (kok.) totesikin, että kun yksi hanke ylittää määrärahansa, siirretään rahaa muilta investoinneilta pois.

Tom Flinkman (kok.) puhui hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa. Vahdon lähikirjaston ilmastoinnin rakentamiseen oli varattu 20.000 euroa, mutta työ jäi tekemättä.

—Kesällä kirjastossa on yli 30 astetta lämmintä ja ilma on huonoa. Lautakunta aikoo reagoida siihen, ettei investointia toteutettu. Kirjasto on saatava kuntoon, Flinkman sanoi.

Marko Mäenpää (sd.) ihmetteli, mitkä ovat investointilistalla määrärahojen todellisia ylityksiä ja alituksia, koska listasta ei selviä hankkeiden tilanne. Mäenpään mukaan kunnan taloushallinnon eteen on tehtävä töitä niin, että jokainen lautakunta näkisi omaa alaansa koskevan hankkeen tilanteen.

Hellgren myönsi, että valtuustolle esitetty yhteenveto ei kertonut hankkeiden tilanteista eikä kokonaisuudesta.

Valtuuston puheenjohtaja Antti Mattila (kesk.) pitääkin hyvänä, jos investoinnin kohdalla on maininta, onko se jo valmis vai kesken.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!