Paikalliset | 05.03.2020 09:12

Teknisen puolen toimialajohtajaksi Anne Ahtiainen

Teknisen puolen toimialajohtajaksi Anne Ahtiainen

Pöytäkirjan tarkastusvuorossa olleet Matti Metsistö (sd.) ja Tomi Pohjankukka (kesk.) toimivat ääntenlaskijoina maanantain valtuustokokouksessa. Hallintosihteeri Sari Ekqvist seurasi tilannetta. Äänestystulos näkyy paperista.

LIETO Kunnallisessa päätöksenteossa ylintä valtaa käyttää kunnanvaltuusto. Maanantaina valtuusto otti ohjat käsiinsä ja poikkesi kunnanhallituksen esityksestä kaavoituksen ja teknisten palveluiden toimialajohtajan valinnassa. 

Kunnanhallitus esitti uudeksi teknisen pomoksi toimitilapäällikkö Marko Tähtistä. Suljetun lippuäänestyksen tuloksena tehtävään valittiin kuitenkin Liedon Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Anne Ahtiainen.

Keskustelun aluksi vihreiden Marko Lindberg ehdotti, että valitusta riippumatta uudelle toimialajohtajalle määrätään maksimikoeaika. Minna Hallanheimo (kesk.) kannatti, ja täydensi puheenvuoroaan esittämällä virkaan Ahtiaista.

—Minä olen näihin hakijoihin perehtynyt tarkkaan, ja olen sitä mieltä, että Liedossa pitää tärkeisiin virkoihin valita parhaat mahdolliset henkilöt.

Arto Tikka (kesk.) ja Matti Metsistö (sd.) kannattivat.

—Arvostan aina naisia ja laaja-alaista kokemusta. Lisäksi Ahtiainen on hakijoista ainut diplomi-insinööri, ja hänen kokemuksensa sekä esiintymistaitonsa ovat loistavaa luokkaa, Metsistö kehui.

Täpärä mutta selvä vaali

Koeaika todettiin valtuustokeskustelussa siksi hankalaksi, että siitä ei ollut etukäteen kuntakonsernin sisäisessä haussa mukanaolleille kerrottu. Jälkikäteen työnhakuehtojen muuttaminen olisikin ollut hankalaa, eikä koeajasta lopulta päätetty mitään muuta kuin se, että asiasta sovitaan työsopimusta kirjoitettaessa.

Varsinaisen suljetun lippuäänestyksen kanssa valtuustolla oli teknisiä ongelmia. Ä

äntenlaskussa Anne Ahtiaista kannatti 21 valtuutettua, Marko Tähtistä 19. Kolme valtuutettua jätti tyhjän lapun.

Nyt valittu toimialajohtaja vastaa Liedon kunnan uudessa organisaatiossa tila-, infra-, puhtaus- ja ruokapalveluista sekä toimistopalveluista. Toimialaan kuuluu omana taseyksikkönään myös Liedon Vesi.

Kaavoitus ja maakäyttö siirtyvät maankäyttöpäällikön perustettavan viran vastuulle. Virkaan on etukäteen kaavailtu pitkäaikaista vt. kaavoitus- ja teknisen toimialajohtaja Ari Blomroosia.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!