Paikalliset | 03.03.2020 10:54

Ilmaristen vanhan koulun remonttiin tarvittaisiin 2,3 miljoonaa

LIETO Jos kunta päätyy siihen, että Ilmaristen koko vanhan koulun rakennus korjataan, niin korjausarvio nykyisellä 200 hengen oppilasmäärällä olisi tänä vuonna 780.000 euroa ja ensi vuonna 1,5 miljoonaa  euroa.

Koulusta tuli viime vuonna useita sisäilma-ilmoituksia. Sisäilmatutkimuksissa havaittiin selkeä korjaustarve, joka liittyy koko rakennuksen rakenteiden ja tekniseen kuntoon.

Tutkimusten perusteella todettiin kiireellisiä korjaustarpeita. Välittöminä toimenpiteinä tehtiin ilmanvaihdon  nuohouspuhdistus ja kuitusiivous. Lisäksi tehtiin rakenteiden ilmanvuodon korjauksia ja kuitulähteiden poistoja.

Vakavammin vaurioituneista tiloista käyttäjät on siirretty Lintukodon päiväkodin tiloihin kesään 2020 asti.

Rakennuksen korjaustarpeiden määrittely ja suunnittelu, on käynnistetty, jotta saadaan selville koko rakennuksen kunto. Selvittelyn pohjalta tullaan määrittelemään korjaamisen laajuus tai mahdollinen rakennuksen purku.

 Kaavoitus ja tekniset palvelut on pyytänyt tarjouksia Ilmaristen koulun vanhan osan väistötiloista 27.2.2020 mennessä. 

Vaatimuksena oli , että tilat on mitoitettava noin 200  oppilaalle tarvittavine erillisine wc-tiloineen. Väistötiloja tarvitaan tämän vuoden elokuusta ensi vuoden kesäkuun puoliväliin.

Tekninen lautakunta käsittelee asioita tänään.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!