Paikalliset | 02.03.2020 14:02

Toimintaohje koronavirusta epäiltäessä

Toimintaohje koronavirusta epäiltäessä

Viranomaiset ovat antaneet ohjeita, miten toimia, jos epäilee koronavirusta. Nämä ohjeet on yhdistelty Härkätien sekä Ruskon ja Raision yhteistoiminta-alueen  tiedotteista.

 Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Tyypilliset oireet koronavirustartunnassa on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume, yskä ja/tai hengitysvaikeus. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu.

Jos epäilet sairastuneesi koronavirusinfektioon, ole yhteydessä terveyskeskukseen puhelimitseterveyskeskuksen aukioloaikana. Pysyttele kotona odottamassa jatko-ohjeita. Päivystysaikana ole ehdottomasti yhteydessä Tyksin päivystykseen ennen lähtöäsi sairaalaan, saat sieltä toimintaohjeet. Koronavirusinfektion hoito tapahtuu keskitetysti Tyksin T-sairaalan päivystyksessä.

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioiden aiheuttajia. On tärkeätä huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!