Urheilu | 27.02.2020 09:21

Ekströmille nuorten maailmanmestaruus

Ekströmille nuorten maailmanmestaruus

MS Parman MM-kultamitalistin Niklas Ekströmin (oik.) kanssa seurakaveri Wille Laitamäki.

Hiihtosuunnistuksen nuorten EM- ja MM-kilpailujen avauspäivänä lauantaina nuorten miesten MM-sprintissä MS Parman Niklas Ekström otti vakuuttavan voiton 20 sekunnin erolla ennen Venäjän Artemiy Dormaa

—Alusta asti suunnistus oli sujuvaa enkä virheitä tehnyt missään kohtaa. Rata oli taidollisesti haastavampi kuin sprinttiradat yleensä ja tarkkana piti olla koko ajan. Lopussa pystyin vielä lisäämään vauhtia. Mahtava voitto, iloitsi Ekström maalissa.

Viime vuonna Ekström hiihtosuunnisti nuorten EM-kilpailuissa Ruotsissa mitalin joka matkalta. MM-tasolla nyt kaulaan pujotettu kultamitali oli Ekströmille ensimmäinen.

Niklas Ekström edustaa seuratasolla MS Parmaa, samoin kuin Wille Laitamäki, joka sijoittui ensimmäisissä arvokisoissaan samassa sarjassa sijalle 18.

Nuorten tyttöjen EM-sprintissä parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Vilma Pesu, joka oli 4:s ja jäi vain sekunnin päähän pronssista. MS Parmaa seuratasolla edustava Lotte-Line Ekström onnistui myös avauskisassa ja oli Pesun jälkeen hienosti 5:s jääden vain 15 sekuntia pronssista.

Sprintin jälkeen kilpailut jatkuivat pitkän matkan ja keskimatkan kilpailuilla. Pitkällä matkalla Niklas Ekström sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 15. Wille Laitamäki piti tasaista vauhtia yllä ja oli suorituksellaan 18.

Pitkällä matkalla nuorten naisten MM-pronssille ylsi Suomen maajoukkueen konkari Mari Hoskari Alavudelta. Mestaruus meni Venäjän Olesia Riazanovalle, jolle Hoskari jäi vajaan kaksi minuuttia.

Nuorten tyttöjen EM-kilpailujen pitkällä matkalla MS Parman Lotte-Line Ekström oli 10:s ja keskimatkalla 11:s.

Keskimatkalla Niklas Ekström aloitti vahvasti aivan kärjen tuntumassa, mutta kohtaloksi koitui taas suksirikko.

—Suksi napsahti kannasta poikki aivan harmittoman tuntuisella uran kohdalla. Ei auttanut muu kuin vaihtaa suksi huoltopisteessä ja lähteä ajamaan kärkeä kiinni. Etenin urilla virheittä ja saavutin yksi toisensa jälkeen kilpailijoita, kertaili Ekström kilpailun jälkeen ja harmitteli tapahtumia.

Ekströmin loppusija oli seitsemän. Wille Laitamäki jatkoi tasaisia suorituksiaan ja oli keskimatkan 19:s.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.