Paikalliset | 13.02.2020 09:01

Naapurin Maalaiskana laajentaa Liedossa

Naapurin Maalaiskana laajentaa Liedossa

Naapurin Maalaiskana Oy rakentaa Asemanseudulle uusia terminaali- ja varastotiloja. Syksyllä logistiikkatoiminnot siirtyvät Turun Urusvuoresta tehtaan yhteyteen. Tehtaanjohtaja Tuomas Maansalo odottelee lisätiloja.

Lieto

Tampereen valtatien laidassa Liedon Asemanseudulla toimiva broileriteurastamo Naapurin Maalaiskana Oy laajentaa tuotantolaitostaan. Tällä hetkellä Tiemestarintiellä rakennetaan logistiikkaa palvelevia lisätiloja, terminaali- ja varastoneliöitä.
—Tällä hetkellä terminaalitoimintomme sijaitsevat vielä Turun Urusvuoressa Telekadulla, josta ne on tarkoitus siirtää Lietoon vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Muutos on osa kaikkien toimintojen järkiperäistämistä ja virtaviivaistamista, ja lisäneliöiden myötä myös tehtaan sisäisiä toimintoja hiotaan sujuvammiksi, kertoo Naapurin Maalaiskanan maajohtaja Samuli Eskola.
Samalla Lietoon siirtyy Telekadulta myös terminaalityöntekijöitä ja toimistoväkeä. Keskitetyt toiminnot näkyvät Eskolan mukaan myös lisääntyvänä liikenteenä alueella.
—Investoinnille oli nyt sopiva hetki. Tulevaisuudessa lisäinvestointeja tehdään markkinoiden kehittymisen mukaan.
Liedon kunta saa Eskolalta kiitokset joustavasta ja yritysystävällisestä toiminnastaan. Mahdolliset tulevaisuuden lisäinvestoinnit tai laajennukset eivät jää ainakaan kunnasta kiinni.

Broilerin suosio jatkaa kasvuaan

Broilerin markkinatilanne on maajohtaja Eskolan mukaan hyvä ja näkymät positiivisia.
—Tuotekehitystä tehdään aktiivisesti ja kuluttajia kuunnellaan tarkalla korvalla. Viime vuoden pakkausuudistuksen myötä meidän kettumme näkyy hyvin kauppojen hyllyillä ja kuluttajapalaute on ollut hyvin positiivista. Siitä voimme olla ylpeitä.
Isossa kuvassa Eskola uskoo broilerin suosion pitävän pintansa. Lihansyönti on tähänkin asti kasvanut pikkuhiljaa, ja siitä siipikarjan osuus lisääntyy.
—Broileri on tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti tuotettu hyvä proteiininlähde joka sopii suomalaiseen suuhun.
Jatkuva haaste on työvoiman saaminen. Naapurin Maalaiskanalla on käynnissä jatkuva rekrytointikampanja.
—Työvoiman tarve ei ole kadonnut mihinkään. Erilaisia virityksiä on meneillään, esimerkiksi Turusta suoraan tehtaalle kulkeva bussilinja helpottaa työntekijöiden liikkumista, Eskola päättää.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.