Paikalliset | 31.01.2020 22:46

Nyt jos koskaan lauantaina raveihin

Nyt jos koskaan lauantaina raveihin

Sheikin vakio-ohjastaja on Arto Hammar.

Liedon Sheikki ravaa Superlauantaina kotiradallaan . Superlauantaina kilpaillaan kahdella raviradalla samanaikaisesti.  Vuoden ensimmäinen Superlauantai järjestetään 1.2. Turussa sekä Kuopiossa. Turun ravien mielenkiintoisimpiin hevosiin lukeutuu lietolainen Sheikki.

SuperlauantainaTurun kylmäveristen kovimmassa sarjassa nähdään kotiradan huippuihin lukeutuva Sheikki. Matti Lautamäen valmentama ja osaomistama ori on noussut vauhdikkaasti kohti suomenhevosten kärkeä. Hevonen ei kuulunut ikäluokkansa huippuihin varsavuosinaan, mutta kuusivuotiaasta lähtien Sheikki on noussut tasaisesti läpi sarjojen. 

Viime vuonna Sheikki ilmoitettiin kuninkuuskilpailuun, mutta ori jäi varasijalle, sillä siltä puuttui näyttöjä avoimelta tasolta. Tänä vuonna paikka ei jää siitä kiinni, ori on ehtinyt alkukaudesta voittaa Kavioliigan osakilpailunkin.

"Sheikki on kehittynyt vuosi vuodelta. Nyt se pystyi voittamaan jo Välähdyksenkin. Jos hevosella on kaikki hyvin kunkkarien alla, ilmoitan hevosen kuninkuuskilpailuun”, Lautamäki kertoo.

Kotona Sheikki on kiltti, mutta vilkas poika. Ravipaikalla hevonen sen sijaan on rauhallinen ja keskittyy olennaiseen. Aina työnsä rehdisti tekevä ori on lauantaina jälleen vaativan tehtävän edessä takarivin paikalta yksitoista.

”Huono lähtöpaikka vaikeuttaa Sheikin tehtävää, taas joudutaan kiertämään kaikki muut hevoset, jotta voidaan pärjätä”, Lautamäki harmittelee huonoa arpaonneaan.

Paremman lähtöpaikan on saanut tauolta palaava Viktor Kärppä, joka palaa Superlauantaina tauolta haastamaan Sheikkiä, joka on lähdön suuri ennakkosuosikki.

”Kotona kaikki on sujunut hyvin edellisen startin jälkeen. Sheikki on tuntunut normaalilta omalta itseltään”, valmentaja kertoo.

Sheikki kiinnostaa myös suomenhevosjalostuksessa. Lautamäen mukaan tammanomistajat ovat kyselleet oriin palveluja, mutta vielä ei ole sen aika.

”Se on miehelle ja hevoselle niin kovaa hommaa kilpailemisen ohessa, kun lähin oriasema on meiltä kaukana”, Lautamäki toteaa.

Lähde:  Suomen Hippos.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.