Paikalliset | 30.01.2020 09:00

Ilmaristen tanssilavan jupakka kunnan mukaan ratkaistu

LIETO Kunnan kaavoitus- ja rakennuslautakunta katsoo, että Ilmaristen tanssilavan toimintaa koskevat kiistat on ratkaistu terveydensuojelulain nojalla.

Vaasan hallinto-oikeuteen valittaneet lavan lähialueen asukkaat ovat peränneet ratkaisua, jonka mukaan toiminnan tulee olla luvanvaraista ympäristönsuojelulain ja naapuruussuhdelain perusteella.

Neljä valittajaa vaatii myös, että Metsäpirtin ja tanssilavan toiminnalle annetaan ympäristönsuojelulain mukainen yksittäinen määräys sisältäen melutason rajoittamisen ja että rakennusten ovet ja ikkunat tulee pitää suljettuina musiikin soiton ajan. Musiikin soiton tulee valittajien mielestä päättyä kello 22.

Moneen kertaan pyörineessä jupakassa kaavoitus- ja rakennuslautakunta on katsonut, että tanssilavalla järjestettävät tapahtumat eivät ole toimintaa, joka vaatisi ympäristöluvan ympäristönsuojelulain 27 § 2 momentin 3 kohdan perusteella.

Toiminta ei ole ammattimaista eikä siitä aiheutuvaa haittaa voida pitää kohtuuttomana toiminnan ollessa kausiluontoista ja toistuessa keskimäärin enintään kahtena iltana viikossa..

Kaavoitus- ja rakennuslautakunnan näkemyksen mukaan Ilmaristen Metsäpirtin ja tanssilavan kiinteistöä ei myöskään käytetä siten, että siitä aiheutuisi naapuruussuhdelain mukaista kohtuutonta rasitusta ja olisi siten ympäristölupavelvollista.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.