Paikalliset | 16.01.2020 08:56

Ambulanssi tulee tarvitsevalle entiseen malliin

Ambulanssi tulee tarvitsevalle entiseen malliin

Lähihoitaja Emilia Laakso (vas.) ja hoitotason ensihoitaja Emmi Tähtinen päivystivät eilen Liedon Teollisuuskujalla Med Groupin ambulanssitukikohdassa. Päivän aikana keikkaa oli ollut Kaarinassa ja Liedossa.

LIETO Vuodenvaihteessa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella tapahtui merkittävä muutos ensihoidon yksiköiden palvelutuotannossa. 

Aiemmin sairaanhoitopiiri osti paikallisilta ambulanssiyrittäjiltä ensihoidon palveluita, mutta vuodenvaihteesta alkaen ambulanssit haluttiin sairaanhoitopiirin omaan hallintaan.

Samalla useampi varsinaissuomalainen ambulanssifirma lopetti toimintansa.

Sairaanhoitopiirin mukaan ensihoidon palvelutaso pysyi kuitenkin ennallaan. Ensihoito on tarkasti säädeltyä toimintaa, ja palvelun pitäisi olla samanlaista riippumatta tuottajasta.

—Palvelun sisältö, vasteajat ja vastuut ovat entisellään. Myös ambulanssien päivystyspaikat vastaavat aiempia, Tyks Akuutin ensihoitopalveluiden ylilääkäri Timo Iirola vakuuttaa.

Liedossa ambulanssi päivysti aiemmin vanhainkodin takana Härkätien Sairaankuljetus Oy:n tiloissa. Nykyään ambulanssitalli on Nuolemolla Teollisuuskujalla. Härkätien alueella palvelun tuottaa Med Group Oy.

—Se, mistä ensihoitoyksikkö milloinkin lähtee tehtävälle, on hätäkeskuksen päätös. Siellä on ajantasainen tilannekuva yksiköiden sijainnista, ja normaalisti lähin vapaa yksikkö lähtee. Esimerkiksi Ruskolle ambulanssi tulee Kuninkojan uudelta paloasemalta, mikäli yksikkö on vapaana. Vahdolle ambulanssi lähtee vaikka Nousiaisista, Iirola kertoo.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.