Urheilu | 15.01.2020 15:37

Sheikki lähti lentoon ja Selene Lune takoi SE:n

Sheikki lähti lentoon ja Selene Lune takoi SE:n

Suomenhevoshuipulle puskevan lietolaisen Sheikin valmentaja Matti Lautamäki (vas.) ja ohjastaja Arto Hammar olivat Lahdessa avoimen lähdön voittajaseremonioissa Lauri Hyvösen haastateltavina.

Lietolaiselle raviurheilulle tarjosi lauantainen Lahden Jokimaa hienoja hetkiä.

Matti Lautamäen valmentama Sheikki kilpaili nyt kovia nimiä vastaan avoimella tasolla ja nujersi niin Välähdyksen, Camrin, Rokin Maxin kuin Tuurin Toivon. Vain Ari Moilasen ajama Tee Wee Paroni (24,1a) pääsi Arto Hammarin ohjastaman Sheikin (24,1a) hajutuntumaan.

—Sheikki meni tosi hyvin. En odottanut näin hyvää menestystä, sillä vastustajissa oli monta kunkkarikävijää, Lautamäki kertoi Turun Tienoolle lauantai-iltana.

—Oletin kyllä, että jos ollaan loppukurvissa mukana, niin ei olla viimeisiä, valmentaja totesi.

Sheikin tavaramerkki, säälimättömän vahva kiri, toimi taas loppusuoralla. Lautamäen mukaan pelaajat kellottivat Sheikin kulkeneen viimeisellä takasuoralla 300 metriä 18,0-vauhtia.

Sheikin osallistumisesta Pariisin helmikuiseen kylmäveriotteluun on spekuloitu, mutta viimeistä päätöstä ei vielä ole tehty. Seuraavaksi Sheikki on ilmoitettu lauantaina Teivoon, jonne ori lähteen jatkamaan kolmen voiton putkeaan.

Selene Lune halusi SE:n

Lietolaisen Harri Koivusen valmennettavat menivät Lahdessa hienosti. Tosien poven kuski Olli Koivunen ajoi isänsä valmentamalla Selene Lunella lämminveritammojen keskipitkän matkan uuden SE:n 13,5a.

Kuski sanoi ajatelleensa ajaa rauhallisesti, mutta kahdeksanvuotias tamma päätti painella ennätyksen.

Myös Koivusten Ricocone (13,6a) ravasi Lahdesta voiton, ja lähdön kolmas oli Harri Koivusen ajama Trot Kronos (14,0a).

Voiton napasi myös Koivunen-Koivunen-kaksikolle Le Mirage (16,2a). Olli Koivusen niin ikään ajama Shadow Of Brisbane (13,4a) oli lähtönsä kolmas perässään Harri Koivusen tallista ensimmäisen kerran startannut Ruotsin tuonti Target Kronos (13,5a). Ruunalla on kolea mailin ennätys 9,9a ja juostua rahaa yli 333.000 euroa.

Seinäjoella sunnuntaina paattislaisen Kalle Roineen treenaama viisivuotias tamma Steinmetz Pink (21,1) otti uransa kolmannessa kilpailussa kakkostilan Hannu Hietasen komennossa.

Maanantaina ravattiin Magic Mondayn kuusi lähtöä Metsämäessä. Enintään 65 tuhatta tienanneiden lämpöisten ryhmäajo oli Harri Koivusen tallin juhlaa. Olli Koivunen voitti Juicemanilla (15,4a), Seppo Markkula oli toinen Denver Broddella (15,8a) ja Harri Koivunen kolmas Questonmark Mellä (15,8a).

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.