Paikalliset | 09.01.2020 10:16

Ruskolla runsaasti korjattavaa liikenneturvallisuudessa

Ruskolla runsaasti korjattavaa liikenneturvallisuudessa

Kuvan Levolantiellä kulkevan on nyt väistettävä risteävältä Kulmatieltä tulevia, jos nämä tulevat risteykseen oikealta. Kartoitus suosittelee, että kaikki Levolantien sivutiet saisivat kärkikolmion.

RUSKO Ruskon tekninen lautakunta saa tänä iltana käsittelyynsä liikenneturvallisuuskartoituksen, joka sisältää pienempiä ja isompia korjausehdotuksia.

Kunta teetti Trafesa Oy:llä liikenneturvallisuuskartoituksen. Työhön sisältyivät Ruskon kunnan ylläpitämät tiet.

Erityisen huomion kohteena olivat liikennemerkit ja niihin liittyvät mahdolliset puutteet, eli puuttuko merkki kokonaan, onko se vaurioitunut, onko merkin paikka oikea ja näkyykö merkki. Myös merkkien voimassaolo ja lainmukaisuus kartoitettiin.

Lisäksi kiinnitettiin huomiota muun muassa ajoratamaalauksiin, risteysten väistämisvelvollisuuksiin ja näkemäesteisiin.

Ihan puhtain paperein kunta ei kartoituksesta selvinnyt, sillä korjaustarpeessa olevia kohteita löytyi 159 kappaletta. Erityistä huomiota kartoitus kiinnitti väistämisvelvollisuuksiin. Selvitys suosittelee kärkikolmioita asennettavaksi muun muassa kaikkiin Levolantien sivuteihin.

Myös Päällistönmäen sivukaduista osa kaipaa väistämisvelvollisuutta osittavia liikennemerkkejä.

Monessa paikassa ajoratamaalaukset esimerkiksi suojatien osoittamisessa olivat kuluneet tai niitä ei ollut lainkaan.

Työn päätarkoituksena oli liikenneturvallisuuden parantaminen. Tavoitteeseen pyritään liikennemerkkien oikeaoppisella asettelulla ja luomalla sellainen liikenneympäristö, jossa esimerkiksi väistämisvelvollisuudet ovat tielläliikkujien omaksuttavissa mahdollisimman helposti.

Korjausehdotuksen oli jaettu kolmeen luokkaan: välitön korjaus, korjaus vuoden sisällä ja korjaus kahden vuoden sisällä. Välittömiin korjauksiin kuuluvat muun muassa kärkikolmioiden asentaminen Vahdon Valkiavuoren alueella Roihutielle, Kipinäkujalle ja Hiilikujalle sekä Vahdon Kirkkotielle.

Suositus ottaa kantaa myös hidasteisiin. Yhdenmukaisuuden vuoksi tulisi töyssyt merkitä joko "Töyssyjä" -liikennemerkillä tai "Epätasainen tie" -liikennemerkillä, jonka yhteyteen "Töyssy" -lisäkilpi.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.