Paikalliset | 04.12.2019 20:18

Kurjenrahka ehdolla vuoden retkikohteeksi

Kurjenrahka ehdolla vuoden retkikohteeksi

Kurjenrahkan kansallispuisto tarjoaa läpi vuoden puitteet retkeilylle. (Kuva: Laura Lehtonen)

Vuoden retkikohde 2020 -kilpailussa haetaan ympärivuotista luontoretkikohdetta, joka on viime vuosina parantanut ympäristömyönteisyyttä esimerkillisellä tavalla.

Ympäristömyönteisyys voi näkyä esimerkiksi jätehuollon ja lajittelun kehittämisenä, julkisten liikenneyhteyksien parantamisena, energian ja raaka-aineiden valintana ja säästämisenä, luonnon kulumisen vähentämisenä tai retkeilijöiden ohjeistamisena ympäristömyönteisiksi.

 Yhtenä kuudesta ehdokkaasta on Kurjenrahkan kansallispuisto.

 Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5.000 euron stipendillä sekä osastolla GoExpo-messuille 28.2.–1.3.2020. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä 28.2.2020

 Kurjenrahkan kansallispuisto tarjoaa läpi vuoden mainiot puitteet muutaman tunnin tai yön yli kestävälle retkelle. Etelän erämaaksi kutsutun alueen reiteillä pääsee nauttimaan joko luonnontilaisista tai menneiden vuosien aikana luonnontilaan ennallistetuista soista.

Lyhyemmillä reiteillä on pituutta kaksi ja pisimmällä Vajosuon vaelluksella 30 kilometriä. Suosituimman Savojärven kierroksen kiertää kahdessa tunnissa.

Reitistö on hyvin viitoitettu, polut helposti kuljettavia ja viikoittain huollettavat taukopaikat siistejä.

Taukopaikoilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita ja kävijät kuljettavat tuottamansa roskan pois alueelta. Kurjenpesän alueella on myös esteettömiä palveluita. Kansallispuistoon pääsee edtenkin kesällä hyvin julkisilla kulkuneuvoilla.

 

Katja Shadbolt | 05.12.2019 08:00

Erittäin selkeät opasteet. Maisemat on monipuoliset. Sauna ja uinti mahdollisuus tehtymyös helpoksi. Aloittelijankin helppo ja turvallinen aloittaa vaeltaminen.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.