Paikalliset | 21.11.2019 08:49

Loukinaisiin syntyy uusi asuinalue

LIETO Loukinaisiin hartaasti piirretty Matintalon asemakaava on valmis ja etenee kunnanhallituksen käsittelyyn. Kaava-alue sijoittuu Vankiontien, Vanhan Loukinaistentien, Vähävankiontien, Vastamäentien, Hakametsäntien ja Ratuntien maisemiin. Nykyisellään alueella on vanhoja tilakeskuksia, metsää ja hevosurheilukeskus.

Kaavaehdotuksessa Matintalon alueelle osoitetaan 38 omakotitonttia, kolme asuinpientalon tonttia ja kuusi rivitalotonttia. Mikäli kaava suunnitelmien mukaan toteutuu, tulee Loukinaisiin 150—200 uutta asuntoa. Loukinaistentien varteen on kaavassa osoitettu paikka lähipalveluille, esimerkiksi päiväkodille.

Vankiontie katkaistaan alkupäästään

Kaavasta tuli suunnitteluvaiheessa runsaasti huomautuksia. Kaavoittaja onkin osoittanut yksityisten maille omakotitontteja sekä erilaisia viheralueita.

Vankiontien autoliikenne tullaan katkaisemaan nykyisen Vaihemäentien kohdalta, jolloin Vankiontien alkupään liikenne vähenee huomattavasti. Uusi tieyhteys tehdään Loukinaistentieltä Ratuntien ja Vähävankiontien kautta. Ratun kiinteistön osalta tehdään maanomistajan kanssa maankäyttösopimus, sillä hevosurheilukeskuksen alueelle osoitetaan tärkeä yhdystie. Uutta Ratuntietä on tulevaisuudessa mahdollisuus jatkaa Savijoen yli Vierun suuntaan.

Alueella tehtiin myös arkeologinen inventointi, jossa ei löydetty uusia muinaismuistoja tai muuten suojeltavia kohteita. Kaavassa vanhat tilakeskukset on merkitty suojelumerkinnöillä, ja Loukinaisten vanha kylämiljöö rajattu uudisrakentamisen ulkopuolelle.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!