Paikalliset | 07.11.2019 10:07

Kiinteistöveroon tulossa korotus, kuntaveroon ei

LIETO Lieto Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Liedon tuloveroprosentti pidetään nykyisellä  tasollaan myös ensi vuonna. Liedon kuntaveroprosentti on 19,50.

Kunnanhallituksen esityslistalla kunnanjohtaja Esko Poikela esitti tuloveron nostoa 0,25 prosenttiyksiköllä. Äänestyksessä vain vihreiden Vappu Nieminen-Pihala oli veronkorotuksen kannalla, kaikki muut hallituksen jäsenet äänestivät korotusta vastaan.

Yleistä kiinteistöveroprosenttia hallitus sen sijaan nostaisi. Vain keskustan Annina Ruottu ja Tomi Pohjankukka olisivat pitäneet myös kiinteistöverot ennallaan, muut kannattivat korotusta. Kiinteistöveron nostolla oletetaan saatavan noin 360.000 euron vuosittaiset lisätulot.

Kunnanvaltuusto päättää veroprosenteista sekä koko ensi vuoden talousarviosta kokouksessaan ensi maanantaina. Kaikille avoin kunnanvaltuuston kokous alkaa kello 17.30.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.