Urheilu | 17.10.2019 08:39

MS Parma kahdeksas 25manna-viestissä

MS Parma osallistui perinteiseen tapaan syysklassikkona suunnistettavaan 25manna-viestiin, joka tällä kertaa järjestettiin Tukholman eteläpuolella Nytorpin niityillä Haningessa. 

25manna on yksi maailman suurimmista viesteistä ja siinä kruunataan maailman paras suunnistusseura. Seurajoukkueisiin kuuluu viestissä 25 jäsentä. Osallistuvia joukkueita oli tänä vuonna noin 380, ja kun laskee mukaan huoltajat ja kannustajat, niin kilpailupäivänä suunnistusjuhlaan osallistui lähes 15.000 ihmistä. Kilpailu on siitä ainutlaatuinen, että huiput, nuoriso ja veteraanit kilpailevat samassa joukkueessa.

Joukkueessa ovat kaikki yhtä tärkeitä, ja tapahtuma vahvistaa seuran yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. MS Parma oli mukana kolmella joukkueella, mikä kertoo niin viestin merkityksestä kauden päätöstapahtumana että hyvästä seurahengestä. Joukkueen kokoonpanoa koskevien sääntöjen mukaan joukkueessa tulee olla vähintään seitsemän naispuolista juoksijaa ja ainakin yhden osallistujan tulee olla korkeintaan 16-vuotias. Lisäksi joillakin osuuksilla vaaditaan juoksija, joka on joko alle 14-vuotias tai yli 45 vuotta. Miesten pääsarjalaisia saa olla enintään kahdeksan juoksijaa. Lisäksi veteraanisuunnistajilla on omat kiintiönsä osuuksilla.

Osuuksien pituudet vaihtelevat 3 kilometristä 9 kilometriin. Lyhimmät osuudet ovat sen verran helppoja että 10—12-vuotiaatkin voivat osallistua, kun taas pidemmät osuudet tarjoavat suurempia suunnistuksellisia haasteita.

Viestin erikoisuutena on, että osa osuuksista on neljän hengen ryhmäosuuksia, missä juoksijat pääsevät matkaa yksitellen edellisen osuuden juoksijan saapuessa vaihtoon. Viestin kaksi ensimmäistä ja kolme viimeistä osuutta ovat yksittäisosuuksia.

MS Parman I-joukkueen viesti lähti käyntiin alavireisesti, kun aloittajalla Artem Popovilla oli vaikeuksia heti ykkösrastilla. Popov saapui vaihtoon sijalla 153 ja aikaero kärkeen oli jo lähes 9 minuuttia. Tästä alkoi kuitenkin huikea taistelu osuus osuudelta kohti viestin kärkisijoituksia, ja Maija Sianojan ylittäessä maaliviivan loppusija oli mainio kahdeksas kolmanneksi parhaana suomalaisjoukkueena. Sianojan lisäksi erityisen kovat osuussuoritukset tekivät Anastasia Rudnaya toisella osuudella, Jussi Ankelo ikäistään vanhempien kolmanneksi viimeisellä osuudella sekä Akseli Ruohola toiseksi viimeisellä osuudella.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.