Paikalliset | 10.10.2019 09:59

Merttelä jatkaa kolmella opetusryhmällä

Merttelä jatkaa kolmella opetusryhmällä

Merttelän koululla maanantai ja perjantai ovat luontopäiviä, mutta välitunnitkin täynnä ulkotouhuja. Kuvan etualan Vilma Vähä-Piikkiö (vas.), Miska ja Juuso Käär ja Antero Mattila ovat tyytyväisiä siihen, ettei koulun oppilasmäärää vähennetä lasten siirroilla Kirkonkylään.

RUSKO Merttelän alakoululle suunniteltu opetusryhmän vähennys ei ainakaan tällä erää toteudu. Ruskon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti koulun toiminnan jatkamisesta nykyisellään viime viikolla. Merttelässä siis on myös ensi lukuvuonna kolme yhdysluokkaa.

Merttelässä uutinen otettiin ainakin oppilaiden keskuudessa vastaan tyytyväisinä.

—Jos tulevat viitoset olisivat siirtyneet Kirkonkylän kouluun, sinne olisi lähtenyt monta minun koulukaveriani. Myös joku opettajista olisi siirtynyt muualle. Mieluummin ottaisin tänne Merttelään koululaisia Kirkonkylän koulusta, kolmasluokkalainen Vilma Vähä-Piikkiö tuumii tyytyväisenä.

Kolmasluokkalainen Antero Mattila on luokkansa ainoa poika, ja nykyisten nelosten mukana Kirkonkylään olisivat siirtyneet myös vuotta vanhemmat kaverit Miska ja Juuso Käär.

—Koulumatka olisi ainakin pidentynyt kymmeneen kilometriin. Täällä Merttelässä on myös paremmat maastot välitunteja ja metsäretkiä ajatellen, kaksos-Käärit sanovat.

Lautakunnan mukaan kunnan tulee yrittää jatkossa markkinoida Merttelän luonto- ja liikuntapainotteista koulua nykyistä laajemmalle alueelle. Merttelä olisi luonnollinen koulu etenkin Karhukallion laavupäiväkotilaisille, ja samalla Kirkonkylän koulun kasvavien oppilasmäärien paine helpottaisi. Myös Vahdolta Laukolan koululta siirrettäisiin mielellään oppilaita Merttelään.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!