Paikalliset | 10.10.2019 09:53

Valokuitutyömaa etenee vauhdilla

Valokuitutyömaa etenee vauhdilla

Seuravuorenkadun ja Tanhukaaren sekä niiden poikkikatujen tonttikaivuita tehdä tällä viikolla. Urakoitsija on Voimatel Oy.

PAATTINEN Paattisten keskustan valokuiduttaminen on alkanut kaivutöillä.

—Ensimmäisten runkokaivuiden jo valmistuttua aletaan Seuravuorenkadun -Tanhukaaren ja näiden poikkikatujen tonttikaivuita tehdä tällä viikolla. Sitten mennään Iskoistentien – Vanhamäenkadun alueelle. Siellä suunnalla viimeiseksi jää Raimonkuja - Reimankuja, jonne odotetaan sähköyhtiön tai Turun kaupungin kaapeleita samaan ojaan, kertoo Härkätien Puhelimen toimitusjohtaja Jouni Jaakkola.

Pian ollaan aloittamassa rungon tekemistä Paattistentien varressa Kinnarintien risteyksestä aina ”vanhaan keskustaan” ja siitä Levauksentien alkupäähän eli ensimmäiset 400 metriä.

—Tuolla välillä sekä Viikkalantiellä, Alakartanontiellä, Törmäistentiellä, Kinnarintiellä ja Yläkinnarinkujalla liittymät tehdään nyt ja ne ovat käytössä viimeistään kevätkesällä. Noista teistä kaksi on sellaisia, joissa jokainen asuttu talous otti liittymän, Jaakkola kertoo.

Liittymiä on jo toista sataa, ja Jaakkolan mukaan niitä tulee lisää koko ajan. Rakennettavan alueen omakotitaloista on jo noin puolelle liittymäsopimukset saatu kuntoon.

Jäljet siivotaan mahdollisimman nopeasti, mutta joidenkin painumien kanssa pitää odottaa talven ja tulossa olevan routakauden yli.

Jaakkola kertoo, että osa liittymistä saadaan näillä näkymin käyttöön jo ennen joulua.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)