Urheilu | 03.10.2019 09:03

Vauhtihirmut juosseet jo 15 vuotta

Vauhtihirmut juosseet jo 15 vuotta

Vauhtihirmut-juoksukoulu harjoittelemassa nopeutta Lietohallin maastossa. Ryhmään kuuluu 22 jäsentä. Lisääkin mahtuu mukaan. Ryhmää valmentaa Reijo Heikkilä.

Väitetään, että korkein kynnys liikuntaharrastuksen aloittamiseen löytyy ulko-ovelta. Presidentti Kekkonen puolestaan lausahti, että jokainen syy, joka estää kuntoilun, on tekosyy.
Niinpä 15 vuotta sitten perustettiin juoksukoulu nimeltään Vauhtihirmut, jota on alusta asti valmentanut Reijo Heikkilä. Ryhmä lähti pienestä liikkeelle, mutta nyt siinä on mukana 22 jäsentä. Lisääkin mahtuu mukana.
—Reijo on tiukka valmentaja, jolla on lämmin sydän. Hän ottaa jokaisen huomioon yksilönä ja jokaista arvostaen, kertoo ryhmässä alusta alkaen mukana ollut Outi Visa-Kallio.
—Hänellä on välittävä ote ja hän saa meidät sitoutumaan harjoitteluun.
Ryhmässä on siis mukava harjoitella, joten voidaan puhua myös treeniryhmästä tai juoksuporukasta. Virallisesti Vauhtihirmut toimii Liedon Parman Loukinaisten kyläosaston alaisuudessa. Toiminta on kaikille avointa, jos toki maksullista.
—Tarjolla on tehokasta, ohjattua treeniä kaikentasoisille ja kaikenikäisille juoksijoille. Kaikki ovat omalla tasollaan yhtä hyviä, valmentaja Heikkilä sanoo.
Alkuun ryhmässä oli muutama jäsen, mutta kun harjoituksia jatkettiin sitkeästi vuodesta toiseen, alkoi ryhmäkin kasvaa. Lietolaisten lisäksi mukana on neljä juoksijaa Tarvasjoelta ja kolme Turusta.
—Ryhmässä ollaan mukana myös perheittäin. Samasta perheestä voi olla mukana kolmekin juoksijaa, Heikkilä laskee.
Vauhtihirmut kokoontuu torstai-iltaisin Lietohallilla. Kenellä vielä riittää virtaa, voi lähteä juoksuharjoittelun jälkeen Loukinaisten koululle, jossa harjoitellaan liikkuvuutta, lihaskuntoa ja pelejä.
Enemmän tietoa Vauhtihirmuista löytyy Liedon Parman Loukinaisten kyläosaston nettisivulta.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.