Paikalliset | 03.10.2019 09:02

Piharemontti koko kylälle

Piharemontti koko kylälle

Alvar Aarnio kiipeili luokkakavereidensa kanssa uudessa ja upeassa kiipeilytelineessä. Loukinaisten koululla vietettiin viime viikolla lähiliikuntapaikan avajaisia, ja vieraiksi oli kutsuttu myös omaisia.

Loukinaisten koululla yhdistettiin viime viikolla liikuntapäivä kodin ja koulun päivään. Vieraiksi kutsuttiin vanhemmat ja muut läheiset, ja samalla juhlistettiin koulun uuden lähiliikuntapaikan avajaisia.
—Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua!, hehkutti koulun rehtori Pekka Vasara, ja ihan aiheesta.
Loukinaisten koulun pihapiiri laitettiin kesän aikana kokonaan uusiksi. Autoliikenteen käyttämiä väyliä ohjattiin uudelleen, samoin polkupyöräliikennettä. Näkyvimmät muutokset ovat kuitenkin pihalle ilmestyneet toiminnot; siis esimerkiksi kiipeilytelineet ja monitoimiareena.
—Monitoimiareenalla olemme liikuntatunneilla pelänneet futista ja koripalloa, kiipparissa (kiipeilytelineessä) roikutaan välituntisin. Nykyään tosin otamme kavereiden kanssa välitunnit vähän rauhallisemmin ja pienemmät pääsevät riehumaan, Loukinaisten koulun oppilaskunnan puheenjohtaja, kuudesluokkalainen Jutta Pelkonen kertoo.
Pelkonen on käynyt koko alakoulunsa Loukinaisissa.
—Alaluokilla piha oli aika erilainen kuin nyt, Pelkonen virnistää.

Pitkälle projektille mallikas päätös

Liedon kunta kutsuu nykyään koulujen pihoja lähiliikuntapaikoiksi. Sanan takana piilee ajatus pihojen käytöstä myös kouluaikojen ulkopuolella ja myös muut kuin koulun oppilaat ovat tervetulleita. Loukinaisten pitkä projekti pyörähti vauhtiin viime vuonna yhteisellä suunnittelulla. Kunnan tekninen toimi ja virkamiehet kuuntelivat koulun oppilaiden ja henkilökunnan toiveita herkällä korvalla, ja lopputulos miellyttää paitsi lapsia, myös rehtoria.
—Kaikkiaan voi sanoa, että piha ja sen toiminnot on mitoitettu oikein. Tänne mahtuvat koulun 250 lasta samanaikaisesti liikkumaan. Myös turvallisuusnäkökulma on otettu hienosti huomioon, Pekka Vasara kehuu.
Projektin alun voi ajoittaa taaksepäin 15 vuoden taa. Loukinaisten koulun piha oli koulun aloittaessa vielä pelkkä sorakenttä. Vuosien aikana pikkuparannuksia on tullut silloin tällöin, mutta isosta remontista on haaveiltu vuosikausia. Nyt näyttää siltä, että odotus palkittiin.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.