Paikalliset | 03.10.2019 09:00

Merttelästä suunnitellaan kaksiluokkaista koulua

Rusko

Ruskolla pohditaan Merttelän koulun supistamista kaksiluokkaiseksi. Tällä hetkellä yhdysluokkia on kolme.
—Kyseessä on vasta esitys. Lautakunta lopulta päättää, miten edetään, lisää johtava rehtori Kai Laitinen.
Mutta varmaa on, että jotain on tehtävä. Keskustan alakouluihin on tunkua, mutta laskelmien mukaan Merttelän oppilasmäärä vähenee. Ensi lukuvuotena Merttelässä on näillä näkymin 3.—4.-luokalla vain 12 oppilasta.
—Niin pieni ryhmäkoko ei ole tätä päivää. Ja ei varsinkaan, kun muissa kunnan kouluissa on selkeästi isompia ryhmiä, Laitinen sanoo ja antaa esimerkiksi Laukolan koulun ensimmäisen luokan, jossa on 27 oppilasta.
Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta saa päätettäväkseen, miten Merttelän luokkien supistaminen toteutetaan lukuvuotena 2020—2021.
Rehtorit esittävät päättäjille vaihtoehtoa, jossa Merttelään jäisi 1.—2. luokkalaisista ja 3.—4. sekä kuudesluokkalaista muodostetut yhdysluokat. Viidesluokkalaiset, eli tämän hetken neloset, siirrettäisiin Kirkonkylän kouluun. Samalla Kirkonkylään siirtyisi myös yksi Merttelän opettajista.
—Merttelästä tulisi yhdeksän oppilasta. Kirkonkylässä on nyt pieni ryhmä, johon mertteläläiset voitaisiin sijoittaa eikä ryhmä silti kasvaisi liian suureksi. Kaikki mertteläläiset sijoitettaisiin samaan ryhmään, Laitinen painottaa.
—Tämä olisi ratkaisu, joka olisi helpoiten toteutettavissa nykyisten resurssien puitteissa.
Johtava rehtori uskoo, että jatkossakin täytyy miettiä, miten oppilaat olisi järkevää sijoittaa kanta-Ruskon kouluihin. Oppilasmääräennusteen mukaan keskustan alakoulut kasvavat ensi lukuvuotena yli 20 oppilaalla. Käytännössä siis lisäystä tulee yhden kokonaisen luokan verran.
—Merttelän koulu on hienossa paikassa ja siellä on mukavasti tilaa. Keskustassa taas on tällä hetkellä ahdasta, Kai Laitinen vertaa.
Ruskon luonto- ja liikuntapainotteisessa kyläkoulussa työskentelee tällä hetkellä kolme opettajaa. Koulun pitkäaikainen luokanopettaja Päivi Ranta jäi elokuussa eläkkeelle. Hänen tilalleen ei palkattu ketään, vaan 1.—2.-luokan opettajaksi siirtyi Tiia Kallio, joka toimi aikaisemmin Merttelässä muun muassa kielten opettajana.
Ruskon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta kokoontui eilen illalla päättämään Merttelän jatkosta. Tämä lehti oli jo mennyt painoon, kun lautakunta antoi näkemyksensä. Turun Tienoo uutisoi lautakunnan päätöksestä ensi lehdessä.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!