Paikalliset | 12.09.2019 09:29

Kotisirkasta arkista kotiruokaa

Kotisirkasta arkista kotiruokaa

Marko Reini oli myymässä kotisirkkatuotteita Littoisten markkinoilla sunnuntaina. Tuotteita valmistetaan Tarvasjoella.

TARVASJOKI Marko Reini istuu kojussaan Littoisten markkinoilla. Turkulaisen yrityksen nimi on Iku-Tarvas Oy, jonka aputoiminimi ja brändinimi on Konttisirkat. Myynnissä on kotisirkkatuotteita, joita valmistetaan Tarvasjoella, josta Reini on kotoisin.

—Nämä ovat elintarvikkeita. Tavoitteena on, että kotisirkasta tulisi yhtä arkinen elintarvike kuin vaikkapa sika-naudasta, Reini sanoo.

—Kotisirkkaa voi käyttää pataruokiin, leipään, hampurilaispihveihin, falafel-resepteihin, krutonkeina ja melkein missä vain. Makeita tuotteita voi käyttää esimerkiksi juustotarjottimella.

Yritys on perustettu tammikuussa 2018. Sillä oli omaa sirkkatuotantoa. Nyt se keskittyy kotisirkkojen valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin.

Yritys hakee joukkorahoituksella varoja tutkiakseen hyönteiselintarvikkeiden jatkojalostusta teollisessa mittakaavassa.

—Tavoitteenamme on kehittää prosessi, joka on paitsi ekologinen ja eettinen myös edullinen ja tehokas. Olemme aloittamassa teollisen hyönteisten jatkojalostamisen ja prosessoinnin toimivaksi elintarvikkeeksi, Reini kertoo.

Hyönteisten hyötysuhde, eli ruoan kulutus tuotettua kiloa kohden on 1:2. Kanalla vastaava luku on 1:8, sialla 1:15 ja naudalla 1:35.

Joukkorahoitus on vastikkeellista, eli lahjoitetun summan vastineeksi saa esimerkiksi keittokirjan. Joukkorahoitus järjestetään mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kautta.

Pekka Remes

Marko Reini | 12.09.2019 17:23

Se toivottu askel öttiäisten arkipäiväytymiseen on otettu Porissa. Yksi alan pioneereista (yllättäen Turkulainen yritys) on saanut kouluruokailuun oman tuotteensa.

Juuso Ranne | 12.09.2019 12:23

Hienoa että joku yrittää muuttaa syömisen tottumuksia. Tuotteet eivät ehkä ole enää mikään uusi juttu, mikä ehkä antaa hyöteisille arkipäiväistymisen mahdollisuuden. Toivottavasti Marko Reini onnistuu työssään! Ainakin eri maut sirkoissa maistuivat hyviltä.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.