Urheilu | 29.08.2019 08:58

Hämäläinen SM-ralliin Skodan uudella kehitysversiolla

Hämäläinen SM-ralliin Skodan uudella kehitysversiolla

Kari Hämäläinen ja Risto Pietiläinen ovat valmiita Laitilan SM-ralliin, jossa erikoiskokeiden yhteispituus on hiukan yli 106 kilometriä.

Ensi lauantaina 31.8. ajetaan Laitilan alueella SM-rallisarjan viides osakilpailu. Rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joista kaksi kahteen kertaan.

Ruskolainen Kari Hämäläinen ja kartanlukija Risto Pietiläinen starttaavat ralliin SM-luokassa yksi kilpailunumerolla 31. Suomen mestaruus-sarjassa SM1 Super4 luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja -sääntöjen mukaisilla S2000 ja R5 -ryhmien autoilla.

Autot ovat nelivetoisia ja ne ovat moottoriltaan, alustaltaan sekä voimansiirroltaan viritettyjä. Tehoa löytyy 290—380 hevosvoimaa ja painoa 1.200—1.350 kiloa.

Uusi Skoda Fabia R5 EVO tuli viime viikolla Suomeen, ja ensimmäiset testit ajettiin Petäjävedellä perjantaina 23. elokuuta.

Rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläisellä on kahdeksan kuukauden ajotauko, mutta se ei näkynyt testipäivänä. Vauhti on säilynyt tauosta huolimatta. Auto on tehokkaampi ja joustovara suurempi aikaisempaan malliin verrattuna.

—Auto on nyt kehittyneempi ja huomattavasti parempi ajettavuudeltaan. Odotan innolla ralliviikon testiä, jotta saamme lisää treenikilometrejä Laitilan ralliin, jonne lähdemme Riston kanssa iloisella asenteella pitämään hauskaa länsirannikon kimuranteille teille.

—Tällä kaudella on tarkoitus ajaa vielä Laitilan jälkeen SM-ralli Salo—Turku ja mahdollisesti Rantaralli, kertoo Kari Hämäläinen.

Kakkosohjaaja Risto Pietiläinen on yksi Suomen kokeneimmista kartanlukijoista. Hän on ansioitunut muun muassa Kalle Rovanperän kartturina.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.