Paikalliset | 08.08.2019 10:51

Lieto-viikko on kasvanut kahdeksi

Lieto-viikko tulee! Oletko valmis? Viikon tiedottajana toimiva Eeva Turpeinen ainakin on. Perjantaina alkavaa ja 25. elokuuta pättyvää tapahtumaa kun on valmisteltu reilu puoli vuotta.

 

—Tänä vuonna Lieto-viikko on ennätyspitkä ja kestää 16 päivää. Tarjolla on samalla myös ennätysmäärä tapahtumia, joissa paikalliset yhdistykset, seurat ja muut tahot esittelevät toimintaansa.

—Karkeasti arvioituna ohjelmanumeroiden määrä viikkon aikana on noin 120, kertoo Turpeinen.

—Tapahtuman kasvu on lähtenyt liikkeelle talkoolaisten eli ohjelmanumeroiden järjestäjien aloitteesta. Aiempien viikkojen osallistujat toivoivat, että tapahtuman aikaraamia pidennettäisiin, jotta vältyttäisiin päällekkäisyyksiltä.

—Järjestävälle taholle eli kunnalle tuli positiivisena yllätyksenä se, että niin paljon uusia talkoolaisia ilmoittautui mukaan tämän vuoden pidennetylle Lieto-viikolle, paljastaa Turpeinen hymyssä suin. Suuri osa Lieto-viikon tapahtumista on osallistujille täysin maksuttomia. Erityisesti Turpeinen haluaa kiinnittää huomiota niin ikäihmisille kuin lapsille järjestettäviin lajikokeiluihin.

—Todella hienoa, että alueella tarjotaan näin laajasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kommentoi Turpeinen ja muistuttaa, että myös liikuntarajoitteisille on tarjolla avustamispalveluita lähes koko Lieto-viikon ajan.

Liikunnan lisäksi luvassa on paneelikeskustelua, sirkusta, musiikkiesityksiä, Verkatehtaan yleisökierros ja paljon muuta!

—Olen niin iloinen siitä, että tarjonta viikon aikana on näin monipuolista. Tapahtuma tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin.

—Toivottavasti se houkuttelee myös ulkopaikkakuntalaisia tutustumaan kuntaamme, tuumii Turpeinen. Kunta on painattanut elokuun tiedotuslehteensä Lietoseen Lieto-viikkojen päiväkohtaiset aikataulut.

—Tiedotuslehtiä on jaettu paikallisten koteihin ja moniin julkisiin tiloihin, kuten kirjastoon luettavaksi. Lisäksi ohjelma on julkaistu kunnan nettisivuilla, vinkkaa Turpeinen.

Lieto-viikon laajan ohjelmatarjonnan vuoksi ohjelmanumerot on aikataulutuksen lisäksi jaettu eri kategorioihin Lietosessa.

—Toivomme, että kategorisointi yhdessä aikataulun kanssa auttaa ihmisiä hahmottamaan paremmin tarjonnan ja suunnittelemaan osallistumisiaan eri ohjelmanumeroihin, päättää Turpeinen.

Emilie Suominen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!