Urheilu | 27.06.2019 09:30

Sianoja ja Ruohola jäivät varapaikoille MM-valinnoissa

Suomen joukkue suunnistuksen maastomatkojen MM-kisoihin on nimetty juhannusviikonlopun viimeisten näyttökisojen myötä. Norjan Östfoldissa 13.8. alkaviin kisoihin lähtee Suomesta ennätyspieni joukkue, neljä naista ja neljä miestä. MS Parman suunnistajat Maija Sianoja ja Akseli Ruohola jäivät varapaikoille, Sianoja keskimatkan ja Ruohola pitkän matkan varalle.
Juhannusaattona näyttökisoissa Kontionlahden Kolvananuurossa juostiin kovassa hellekelissä pitkän matkan kilpailu ja Sianoja kommentoi helteen tehneen olosta vetämättömän. Alkumatkan kahden ison virheen seurauksena Sianoja totesi loppumatkan menneen vaelteluksi ja loppusijana oli hänelle vaatimaton 20. Rautalammin Hanhiniemessä jatkettiin MM-näyttöjen antamista sunnuntaina, missä Sianoja paransi suoritustaan reilusti sijoittuen kolmanneksi.
—Siihenkin jäi kyllä parannettavaa, mutta positiivinen suoritus pitkän matkan jälkeen. MM-kisat ovat olleet koko kesän ykköstavoitteena ja tietysti harmittaa ehkä vielä enemmän, kun paikka jäi näinkin lähelle, mutta näin päättäjät valitsivat tällä kertaa, Sianoja kommentoi tuntojaan viikonlopun jälkeen.
Ruohola sijoittui kummassakin näyttökisassa seitsemänneksi, mikä riitti tällä kertaa varasijalle MM-kisojen pitkälle matkalle. Juhannusaaton hellekisassa Ruoholalla oli vaikeuksia fyysisesti, eikä juoksu kulkenut kuumuudessa normaaliin tapaan. Suunnistuksellisesti suoritus oli sen sijaan hyvä. Rautalammin keskimatkalla Ruoholan juoksuvire oli sään viilennettyä jälleen omalla tasolla, mutta runsaat virheet rastinotossa ja osin myös reitinvalinnoissa aiheuttivat sen, että aivan huippusijoitusta ei tullut.
MM-kisojen varapaikat tarkoittavat kuitenkin sitä, että mahdollisuus kisastarttiin Norjassa on edelleen olemassa, joten harjoittelua tulee jatkaa sillä mielellä, että tarvittaessa kummatkin ovat huippuiskussa elokuun alussa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta!