Paikalliset | 27.06.2019 09:22

Paattisten ja Tortinmäen kaupunginosaviikko alkaa

Paattinen/Tortinmäki Paattinen-Tortinmäki kaupunginosaviikkoa vietetään 30.6.—7.7. Viikko alkaa ensi sunnuntaina, jolloin on taidenäyttelyn ja kokemuksellisen kuvataideprojektin avajaiset Klootissa. Taiteilija, FM, taidegraafikko Markku Laitakarin taidenäyttelyn päättäjäiset ovat sunnuntaina 7. heinäkuuta.
Maanantaina on vuorossa Paattisten Pamauksen järjestämä Lasten urheilukoulu Paattisten urheilukentällä.
Tiistaina on omistettu musiikille. Sellisti Katja Kolehmainen konsertoi Paattisten kirkossa. Tortinmäen tiistaitansseissa esiintyy Komiat.
Keskiviikkona Kai Kaituri opastaa löytöretkelle Tekkalaan. Keskiviikkona on myös Paattisten ja Tortinmäen välinen lentopallo-ottelu Tortinmäen kentällä.
Torstaina Kai Kaituri johdattaa paattislaiseen haltijaperinteeseen Klootissa.
Perjantaina on kauppojen ja palveluiden yö. Paattisten, Tortinmäen ja Jäkärlän kaupat ja palvelut esittelevät toimintojaan. Jokaisesta kohteesta saa kartan ja leimakortin. Joka kohteesta saa leiman. Täydet leimakortit osallistuvat arvontaan. Kauppojen yön järjestää paattislainen Osuuskunta Kotikulmilla.
Lauantaina Tortinmäessä ovat perinteiset mansikkamarkkinat, jotka järjestää Tortinmäen kyläyhdistys.
Sunnuntaina 7.7. Paattisten kotiseutumuseo on avoinna. Sunnuntaina on myös Puutarhaliiton valtakunnallinen tapahtumapäivä. Villi ja vallaton -tapahtumassa Levauksentiellä tutustutaan yli 120 vuotta vanhan maatilan pihaan ja puutarhaan.
Toiminta jatkuu myös kaupunginosaviikon jälkeen. Esimerkiksi elokuussa Klootissa on tappuri- eli puimakonetapahtuma. Paattisten päivä on 7. syyskuuta Kreivilän entisellä koululla ja Urossa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)