Paikalliset | 11.06.2019 07:00

Koira-aitausta esitetään Yli-Maariaan

Maaria Turussa on 17 koira-aitausta ja kaksi koirille osoitettua uimapaikkaa. Asukkaat ovat toivoneet uusia koira-aitauksia, ja alkuvuodesta Kaupunkiympäristötoimiala järjesti asukaskyselyn uusien koira-aitausten paikoista. Yli-Maaria oli yksi aitausta haluavista.

Ehdotuksia tuli yli 500 ja niiden perusteella lautakunnalle esitetään tänään viittä uutta koira-aitausta.  Asukkailta saatuja ehdotuksia ja nykyistä koira-aitausverkostoa vertailtiin keskenään ja todettiin, ettei olemassa oleva verkosto ole riittävän kattava.

Keskustan (70 ehdotusta) ja Kuralan (25) jälkeen eniten ehdotuksia tuli Yli-Maariasta (24 ehdotusta). Viiden toivotuimman joukkoon mahtuivat myös Vätti ja Pääskyvuori.

Viittä eniten ehdotuksia saanutta aluetta on tarkasteltu Kaupunkiympäristötoimialan kaavoitusyksikössä. Lautakunnalle esitetään viiden uuden koira-aitauksen sijoittamista. Yksi paikoista on Pääsiäispuisto Yli-Maariassa. Yhden koira-aitauksen kustannusarvio on 80.000—120.000 euroa, maasto-olosuhteista ja aitauksen koosta riippuen.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.