Urheilu | 06.06.2019 09:05

Sianoja ja Ruohola valittiin Suomen maailmancup-joukkueeseen

Viime vuoden hyvä arvokisamenestys ja tasainen suorittaminen tämän kevään katsastuskilpailuissa toivat MS Parman Maija Sianojalle kisapaikan vuoden 2019 ensimmäisiin maailmancup-kisoihin.

Sianoja muutti harjoitteluaan jo viime kaudeksi, ja tulosta on tullut. Viime kauden suoritukset olivat jo hyviä. Nyt katsastuksissa jatkunut hyvä vire vakuutti joukkueen valitsijat.

Suomipaidan saa päälleen pukea myös Akseli Ruohola, joka kilpailee vasta ensimmäistä vuottaan miesten pääsarjassa. Vielä viime vuonna junnusarjoissa suunnistanut Ruohola on noussut rytinällä ihan ”isojen miesten” eliittiin.

Taidolla ja systemaattisesti jo pitkään suoritettu valmentautuminen Olli Mattilan johdolla on tuottanut hyvää tulosta.

—Hienosti olen kyllä saanut armeijassa asiat sovittua urheilun ehdoilla. Suunnistusta on tullut hieman vähemmän, mutta se on vaan kasvattanut motivaatiota. Suorituksen hallintaan ja palautumiseen olen kiinnittänyt nyt aiempaa enemmän huomiota, pohtii Kaartin jääkärikomppanian urheilujoukkojen varusmies.

Ruohola voitti kaksi katsastuskisaa ja on muissakin kevään kilpailuissa saavuttanut erinomaista menestystä.

MS Parmasta mukana ovat myös Venäjän Anastasia Rudnaya, Yury Tambasau ja Artem Popov sekä Tsekistä Jonas Hubacek

Kilpailut alkavat lauantaina keskimatkalla ja jatkuvat takaa-ajona pitkän matkan kilpailuna sunnuntaina. Kisapaketti päättyy tiistaina Helsingin Senaatintorin lähikortteleissa suunnistettavaan sprinttiviestiin.

Maastomatkat kilpaillaan Nuuksion upeissa erämaatyyppisissä maastoissa. Suunnistajia todellakin hellitään maastojen suhteen. Kaikki kolme osakilpailua nähdään TV2-kanavalla. Maailmancup jatkuu taas syksyllä Sveitsissä ja Kiinassa, joihin käydään kesän aikana omat katsastuskilpailut.

Lajin MM-kilpailut suunnistetaan elokuussa Norjassa

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.