Urheilu | 23.05.2019 08:36

Pensaari ja Taskinen kisasivat Minsk Grand Prixissä

Pensaari ja Taskinen kisasivat Minsk Grand Prixissä

TVC:n Pia Pensaari (vas.) ja Sonja Taskinen kilpailivat viikonvaihteessa Valko-Venäjällä Minskin velodromilla.

Liedon Team Velo Cyclingin Pia Pensaari ja Sonja Taskinen kisasivat viikonlopun Grand Prix Minskissä, CL1-tason ratapyöräkilpailussa.

Taskisen päätavoitteena Valko-Venäjällä oli antaa näyttö 500 metrin aika-ajossa, ja aikatavoite täyttyi loppuajalla 37,763 sekuntia. Voittaja, Venäjän Natalia Antonova, ajoi kovan ajan 34,137. Lisäksi Taskinen kokeili kuntoaan naisten sprintissä ja keirinissä. Taskisen eräajon lentävä 200 metriä kulki aikaan 12,569 mikä ei aivan riittänyt eriin.

Pensaari ajoi päämatkansa, 3 kilometrin aika-ajon, todella lähelle viime vuonna ajamaansa Suomen ennätystä. Aika oli 3.39,583 (SE 3.39,511). Lisäksi Pensaari kisasi pisteajossa, linja-ajossa ja keirinissä. Piste- ja linja-ajojen kisakokemuksen kerääminen tässä kohtaa kautta oli lopputulosta parempi.

Keiriniin naiset starttasivat suoraan toiselle kierrokselle, jolta jaettiin paikat A- ja B- finaaleihin. Pensaari ja Sonja Taskinen päätyivät kumpikin ajamaan B-finaaliin, josta lopputuloksena sijat 8. (Pensaari) ja 10. (Taskinen).

Kummankin ratapyöräilijän alkukesän kisatulokset lupaavat kunnon puolesta varsin hyvää.

—Viikonloppu toi hyvää kisakokemusta, ja tulosten puolesta viikonloppu oli myös onnistunut, Taskinen analysoi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Marraskuussa murtuneen nilkan paranemisen ja kuntoutuksen jälkeen hän ehti treenata noin kaksi kuukautta ennen kisoja. Tämä toi kisaan lisäjännitystä, sillä edellisen kerran hän ajoin radalla Sveitsin MM-kisoissa.

—Ensimmäiset kaksi kuukautta loukkaantumisesta meni sängyssä maaten, joten olosuhteisiin nähden oma 500 metrin aika oli positiivinen yllätys. Kisoihin lähdettiin jo alkuviikosta, jolloin saimme mahdollisuuden treenata paikallisen pyöräilyseuran vuorolla radalla. Kisoissa ei ollut naisjunnuille tarjolla sprinttilajeja, joten kisat piti kisata naisten eliten mukana. Tällöin esimerkiksi keirinin ensimmäisessä erässä pääsi starttaamaan keirinin vuoden 2018 maailmanmestarin kanssa. Iso kiitos huoltotiimille, jonka ansiosta pystyi itse keskittymään vain parhaan mahdollisen suorituksen aikaansaamiseen, nuori ratapyöräilijä lisäsi.

Taskista enemmän kansainvälisiä kisoja niin maantiellä kuin ratapyöräilyssä kiertänyt Pia Pensaari lähti Minskin kisoihin päätavoitteenaan testaamaan omaa 3 kilometrin aika-ajon vauhtia, vaikka poikkeuksellisesti hän ei ollut talvella rataa ajanut metriäkään.

—Sattumalta täällä kolmonen oli ensimmäisen päivän ohjelmassa, joten sain sen alta pois heti. Kaikki keskittyminen tosin taisi kulua niiden 12 kierroksen aikana, ja seuraavien päivien startteihin oli hankala koota itsensä.

—Kolmosen aika oli hyvä, mutta niin naurettavan lähellä ennätystä, ettei oikein tunnu edes todelliselta. Joka tapauksessa hyvä ajo ja se on riittävästi tässä kohtaa, Pensaari totesi.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)