Paikalliset | 14.03.2019 08:38

Öljyvahinko ei katso kuntarajoja

Paattinen/Vahto Paattisilla tapahtui viime viikolla öljyvahinko, kun 30 kuutiometrin öljysäiliöstä pääsi vuotamaan tuntematon määrä kevyttä polttoöljyä. Öljy kulkeutui salaojaan, josta se jatkoi Vahdon puolelle. 

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Vahdolla oli viime viikon tiistaina havaittu öljyä. Torstaina vahinkoalueeksi todettiin Vahdolla Tiravan ja Kierikkalan välinen alue. Samana päivänä selvisi, että öljyvuoto on peräisin Paattisten puolelta.

Pelastuslaitos on asettanut sekä kaivetulle patoalueelle että alemmas Tiravanjokeen öljynimeytyspuomit. Pelastuslaitos tarkkailee puomien tilannetta ja tarvittaessa vaihtaa ne uusiin.

—Jäätilanne hankaloittaa osin öljyn torjuntaa, sillä vedenkorkeus elää, kertoi ympäristösihteeri Katja Holttinen maanantaina.

Vuoden alusta alkaen Mynämäen kunta on vastannut Ruskon kunnan ympäristönsuojelusta.

Paattisten puolella öljyntorjunnasta vastaa Turun kaupungin ympäristötoimi.

Turun va. ympäristösihteeri Jaana Gustafsson kertoi maanantaina, että öljyn likaamaa maata kaivetaan pois salaojan linjalta. Myös vanha öljysäiliö poistetaan ja sen ympäristö puhdistetaan. Vahinkoalueella maaperä on savea. Öljyvahingon vaikutusalueella ei ole pohjavesialueita.

Turku on ilmoittanut tapahtuneesta Ely-keskukselle.

Öljyvahinko on kahden kunnan alueella. Miten kuntien viranomaisten keskinäinen yhteistyö on sujunut?

—Hyvin. Meillä on nykytekniikka, eli puhelimet ja sähköpostit käytössä, Gustafsson sanoo.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)