Paikalliset | 14.03.2019 08:33

Maakuntavaaliehdokkaat saavat turhaan odottaa

TIENOO Osa puolueista on Varsinais-Suomessakin jo ennättänyt ajat sitten nimetä ehdokkaita maakuntavaaleihin.

Sote-uudistuksen kaatuminen heitti myös maakuntavaalit hamaan tulevaisuuteen, jos sinnekään.

Hallitus antoi vuoden 2017 maaliskuussa eduskunnalle esityksen sote- ja maakuntauudistukseksi. Pääministerin viime kesäkuussa antaman ilmoituksen mukaan hallituksen tavoitteena on, että ensimmäiset maakuntavaalit voitaisiin pitää europarlamenttivaalien yhteydessä toukokuussa 2019.

"Uudistuksen käsittely eduskunnassa on jatkunut syksyn 2018 aikana. Käsittelyn kuluessa hallituksen vastineessaan ilmoittama maakuntavaalien ajankohta on käynyt varsin epävarmaksi", todettiin vielä tällä viikolla oikeusministeriön Vaalit.fi -sivustolla.

Sosiaalidemokraattien nimeämien maakuntavaaliehdokkaiden joukossa ovat lietolainen Minna Ylikännö, ruskolaiset Martti Raikasniemi ja Ismo Söderling sekä jäkärläläinen Timo Nurmio.

Keskusta nimesi maakuntavaaleihin ehdolle lietolaiset Annina Ruotun, Henna Takatalon ja tarvasjokelaisen Minna Hallanheimon.

Timo Nurmio ei ollut järkyttynyt muutoksesta.

—Näin on käynyt, mutta uusia vaaleja on tulossa. Kai seuraavat ovat sitten kuntavaalit. Kampanjasuunnitelmat täytyy päivittää vuoden päästä, viestitti Nurmio tiistaina Thaimaasta, jossa hän parhaillaan nauttii lomalaisena 32 asteen lämmöstä.

Lietolainen Annina Ruottu sanoi maanantaina, että hänellä maakuntavaalit olisivat ilmeisesti jääneet muutenkin väliin.

—Keskityn nyt näihin eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin, jotka ovat kampanjoinnin kannalta sopivasti limittäin, Ruottu sanoi.

Ismo Söderling totesi, ettei hän ollut vielä paljon suunnannut ajatuksia maakuntavaaleihin.

—Ei ole kampanjamateriaaleja. Jos olisi tarvittu, olisi varastosta ehkä löytynyt muutamia vanhoja pesäpalloja, Söderling heitti.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)