Urheilu | 14.03.2019 08:31

MS Parman hiihtosuunnistajat pitkän matkan Suomen mestareiksi

MS Parman Lotte-Line ja Niklas Ekström jatkoivat upeita suorituksiaan ja voittivat Pellossa talven viimeiset Suomen mestaruudet, nyt pitkältä matkalta.

Molemmat nuoret hiihtosuunnistajat voittivat talven kaikki kolme jaossa ollutta henkilökohtaista mestaruutta arjoissaan D15 ja H17. Muut suomenmestaruudet tulivat sprintistä ja keskimatkalta helmikuussa.

MS Parman pitkän matkan menestystä täydensi H17-sarjassa Wille Laitamäki pronssillaan sekä D15-sarjassa Elisa Pirilä neljännellä sijallaan.

SM pitkän matkan kilpailu käytiin Pellon Ritavalkeassa kovassa lumituiskussa, mikä johti siihen, että urasto oli pehmeää. Kapeiden ja pehmeiden urien johdosta eteneminen oli pääosin tasatyöntöä, mikä oli raskasta ja hidasta.

Haastavista olosuhteista huolimatta järjestävä seura Pellon Ponsi sai vietyä kilpailut läpi erinomaisesti.

Hiihtosuunnistuskausi huipentuu 20.—24. maaliskuuta Pohjois-Ruotsin Piteåssa käytävään arvokisaviikkoon. Tuolloin nuoret kilpailevat MM- ja EM-tasolla ja aikuiset sekä veteraanit MM-tasolla. Lotte-Line ja Niklas Ekström on valittu Suomen nuorten EM-joukkueeseen. Arvokisat ovat molemmille ensimmäiset.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)