Paikalliset | 12.03.2019 09:26

Tähkäpään hevostila ja kunnat tekivät maakauppoja

Lieto Länsi-Avantintien ja Hämeentien välillä, Liedon ja Kaarinan kuntarajan tuntumassa on tehty maakauppoja yksityisen maanomistajan kanssa. 

Kaarinan kaupunki osti omalta puoleltaan rajaa noin 8.000 neliömetriä maata Tähkäpään ratsutilalta. Liedon kunta taas hoitaa uuden tien tarvitseman maanhankinnan vaihtokaupalla saman tahon kanssa.

Tähkäpään ratsutila luovuttaa Länsi-Avantintien jatketta varten Liedon kunnalle reilut 3.400 neliömetriä maata. Kunta taas luopuu Margetanlaakso-nimisen kiinteistön määräalasta, joka on pinta-alaltaan yli 32.000 neliömetriä. Kunnan luovuttama maa-ala on ratsutilan itäpuolella sijaitsevaa metsäaluetta.

Lisäksi Lieto rakentaa uuden tien haittakorvauksena ratsastuskentän siirron ja näkösuoja-aidan rakentamisen. Kustannusarvio korvaustöille on 25.000 euroa.

Tähkäpään hevostila on myös julkisessa myynnissä oikotie.fi-sivustolla. Kiinteistön pinta-alaksi mainitaan 4,16 hehtaaria, päärakennuksen kooksi 527 neliömetriä ja hevostallin paikkaluvuksi 15. Pyyntihinta Kaarinan puolella sijaitsevasta kokonaisuudesta on 1,395 mijoonaa euroa.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)