Paikalliset | 12.03.2019 09:22

Ruskon laboratorio liittynee Tykslabiin

Rusko Raision sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta käsittelee torstaina Ruskon terveysaseman laboratorion tulevaisuutta.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg esittää lautakunnalle, että se käynnistäisi liikkeenluovutussopimuksen valmistelun ja sitä koskevan yt-menettelyn Ruskon laboratorion fuusioimisesta Tykslabiin.

Ruskon terveysasemalla toimii oma laboratorio, jossa on yksi laboratoriohoitajan toimi. Ruskon kunnan sote-jaosto päätti viime kuussa tukea neuvottelujen käynnistämistä Ruskon laboratorion siirtämiseksi Tyks-laboratorion alaisuuteen.

Laboratorio on ollut auki arkipäivinä ja laboratoriohoitaja on ollut koko päivän Ruskon terveysasemalla. Hän on ottanut näytteitä ja osa näytteistä on tutkittu terveysasemalla ja tulokset kirjattu käsin potilastietojärjestelmään. Osa näytteistä on lähetetty tutkittavaksi sairaanhoitopiirin laboratorioon Tykslabiin.

Laboratoriohoitajan sijaisia ei ole ollut saatavilla, ja laboratoriohoitajan poissa ollessa laboratorio on ollut kiinni. Tykslab on valmis tekemään esityksen Ruskon laboratorion fuusiosta Tykslabiin. Kyseeseen tulee liikkeen luovutus, jossa nykyinen työntekijä siirtyy vanhana työntekijänä Tykslabiin. Tykslab vuokraa tarvittavan tilan ja lunastaa tarvitsemansa välineet. Viimeksi tällainen fuusio on toteutettu Laitilan kaupungin laboratoriopalveluiden osalta. Tykslabilla on voimassa oleva yhteistyösopimus Raision sosiaali- ja terveyskeskuksen kanssa. Tässä yhteydessä tämä sopimus myös päivitetään. Tykslabin osalta fuusiosta päättää sairaanhoitopiirin hallitus.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)