Urheilu | 12.03.2019 07:00

Parman A-tytöt SM-finaaleihin

LIETO  Liedon Parman lentopallon A-tytöt voittivat tänä vuonna SM-runkosarjan. Välieräturnauksessa Parma sai vastaansa rankingkakkosen LP Viestin sekä kaksi A-nuorten 1-sarjan kärkikastin joukkuetta, jotka olivat Puijo Volley Juniorit ja Soinin Tiikerit.

Parmalla olisi ollut mahdollisuus pelata välieräturnaus kotikentällä, mutta saliongelmien takia etu piti luovuttaa Saloon LP Viestille. Parma lähti turnaukseen hyvin valmistautuneena. Huippukuntoa haettiin esille normaalista poikkeavalla harjoitusrytmillä.

Turnauksen ensimmäinen ottelu oli VP Viestiä vastaan. Viestillä oli turnauksessa paras mahdollinen miehistönsä. Ottelu kulki kuitenkin Parman hallinnassa erin 0—2 (15—25, 15—25).

Toisessa ottelussa vastaan tuli ennestään tuntematon Soinin Tiikerit. Joukkue oli Parmaa nuorempi ja kokemattomampi, mikä näkyi pelissä. Voitto Parmalle erin 2—0. Turnauksen kolmas vastustaja oli Puijo Volley. Joukkue muistutti Soinia, jolla nuoruuden into meni taitojen edelle. Parmalle jälleen voitto erin 2—0.

—Pelit olivat todella tasapainoisia esityksiä lietolaisilta. Näin joukkue jälleen raivasi tiensä kahdeksan muun joukkueen kanssa SM-finaaleihin, kertoo Parman valmentaja Mikko Raitis.

Parma yritti saada finaaliturnauksen Lietoon, mutta tarvittavaa saliaikaa ei saatu järjestymään. Niinpä myös finaaliturnaus pelataan Salossa 27.—28. huhtikuuta.

—Finaaleissa nähdään jälleen vahvistuksia hakeneita joukkueita, joten tiukkoja pelejä on luvassa. Lentopalloliiton säännöt mahdollistavat jostain kumman syystä sen, että vaikka liigapelaaja ei pelaisi yhtään ottelua nuorten sarjassa kauden aikana, hänet voidaan värvätä joukkueeseen pelaamaan pelkästään finaaleja, Raitis kummastelee.

—Kilpailullisesti tämä on luonnollisesti erittäin huono sääntöpuute. Toivoisikin, että liitto panostaisi myös nuorten kilpatoimintaan. Nyt se on laiminlyöty aivan totaalisti useamman vuoden ajan, mikä näkyy harrastajamäärissä negatiivisesti, Raitis harmittelee.

Ennen finaaliturnausta Parman joukkueen pelaajat aloittavat TUTO Volleyn nimissä naisten ykkössarjan nousukarsinnan. Neljännesvälierässä TUTO:lla on vastassaan Tapanilan Erä ensi viikonloppuna.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %)