Paikalliset | 12.03.2019 07:00

Kunnantalon ruokapaikan tulevaisuus mietintämyssyssä

LIETO Liedon kunnantalon ruokalatilan mahdollisuuksia kartoitetaan parhaillaan. Ruokalaan on suunniteltu esimerkiksi oleskelutilaa, joka palvelisi virastossa asioivia lapsiperheitä.

—Pohdinnassa on, että tilaan kalustettaisiin perhesoppi, nurkkaus, jossa olisi lastentuoleja ja sohvia, maalailee Liedon kunnan toimitilapäällikkö Marko Tähtinen.

—Nurkkaus toimisi perhekeskuksen odottelutilana. Lapset voisivat siinä odotellessa vaikka juoda pillimehut ja syödä munkit.

Kunnantalon keittiö on ollut tyhjillään vuoden alusta, kun kahvila-ravintola Liedon Härkätie lopetti toimintansa. Kunnanhallitus irtisanoi viime kesänä vuodesta 2000 paikalla toimineen Liedon Härkätien vuokrasopimuksen.

Toistaiseksi keittiötoiminnalle ei ole löytynyt uutta yrittäjää. Nyt haku on Tähtisen mukaan taas auki.

—Suunnitelmat ovat vielä sen verran avoinna, että haluamme kuulla, millaisia ajatuksia ja toiveita toimijalla (uudella kahvila-ravintolayrittäjällä) tilan suhteen on. Tulevaisuudessa kunnantalon kahvila voisi olla avoinna, vaikka virasto muuten olisi suljettu.

Tämä onnistuisi Tähtisen mukaan rakentamalla toinen sisäänkäynti Kirkkotien puolelle. Kunnantalolle pääsisi siten poikkeamaan kahville vaikka liikennepuistokäynnin yhteydessä.

—Mutta nämä ovat kaikki vasta suunnitelmia. Toimija katsoo loppupeleissä, mikä on kannattavaa. Onko siis järkevää pitää kahvilaa auki myös kunnantalon aukioloaikojen ulkopuolella, Marko Tähtinen jatkaa.

Kunnantalolle on suunniteltu perhekeskusta, joka kokoaisi yhteen lietolaisten, marttilalaisten sekä koskelaisten lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Näillä näkymin yhteisiä tiloja ei kuitenkaan keskukselle saada.

—Kunnantalolle suunnitellaan palvelupistettä ja perheelle oleskelutilaa mahdollisesti kahvilan kulmaukseen. Tila-asiat ovat vielä auki, vahvistaa perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Krista Ryödi.

 

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)