Paikalliset | 05.03.2019 11:03

Lietolainen päätoimittaja Ville Pernaa vuoden alumni

LIETO. Turun yliopiston Vuoden alumni -tunnustus myönnettiin Suomen Kuvalehden päätoimittajalle Ville Pernaalle Turun yliopiston 99. vuosijuhlassa Turun Akatemiatalolla 28. helmikuuta.

Ville Pernaa on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi vuonna 1998 pääaineenaan poliittinen historia. Hän väitteli valtiotieteiden tohtoriksi vuonna 2002. Pernaa on Turun yliopiston dosentti. Ennen siirtymistään Suomen Kuvalehden päätoimittajaksi vuonna 2014 Pernaa työskenteli Turun yliopistossa poliittisen historian oppiaineessa ja toimi Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana vuosina 2007—2014. Hänen johdossaan Eduskuntatutkimuksen keskukselle muodostui keskeinen asema kansallista päätöksentekoa ja politiikkaa koskevana akateemisena asiantuntijatahona.

Tunnustuksella Turun yliopisto kiittää Ville Pernaata siitä, että hän on työllään ja toiminnallaan edistänyt Turun yliopiston ja ympäröivän yhteiskunnan välistä vuoropuhelua. Pernaa on sekä tutkijana että päätoimittajana toimiessaan esimerkillisesti tukenut avointa yhteiskunnallista keskustelua ja tutkimukseen perustuvan tiedon välittämistä suurelle yleisölle.

—Keskustelu on sitä parempaa, mitä enemmän asioista perillä olevat voimat siihen osallistuvat. Pidän vastenmielisenä sitä, että keskusteluun osallistuvia ihmisiä ylenkatsotaan. Jos tieteeseen ja ajankohtaisiin teemoihin intohimoisesti paneutuvat eivät osallistu keskusteluun, yleistä mielipidettä muokkaavat tahot, jotka eivät ole asioista niin perillä. Tämä on hirveän paljon huonompi tilanne, Pernaa sanoo.

Turun yliopisto on valinnut vuoden alumnin vuodesta 2004 saakka. Tunnustus myönnetään vuosittain Turun yliopiston kasvatille, joka on toiminnallaan edistänyt Turun yliopiston ja suomalaisen yhteiskunnan menestymistä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.12.2018 alkaen (sis. alv paperilehdillä 10 % / digilehdellä 24 %)